Rudar je bio prekretnica

Meč sa Pljevljacima smo morali da pobijedimo. Situacija je bila takva da sam očekivao reakciju ekipe i dobio sam je - kaže trener Zete Dejan Roganović, nakon dva uzastopna trijumfa

4060 pregleda 0 komentar(a)
Zeta ima još mnogo prostora da napreduje, Foto: Vijesti
Zeta ima još mnogo prostora da napreduje, Foto: Vijesti

Dvije pobjede zaredom, protiv Rudara na Trešnjici i Sutjeske u Nikšiću, lansirale su Zetu na treće mjesto na tabeli, iako je prije samo šest dana bila na dnu zajedno s Petrovcem i OFK Titogradom.

Bolji dani u Golubovcima su, interesantno, stigli nakon što je trener Dejan Roganović ponudio ostavku, a klub reagovao tako što mu je potvrdio povjerenje. Sve to se dogodilo nakon domaćeg poraza od Dečića 12. septembra...

- Bio sam spreman da odem, jer sam u tom momentu osjetio da ne mogu da pomognem ekipi kao trener, da neke stvari možda i ne mogu da promijenim. Naravno, pričam o terenu, isključivo o fudbalskim stvarima. Poraz kod kuće na takav način nije smio da nam se dogodi - rekao je Roganović.

Klub je, međutim, bio jasan.

- Dobio sam povjerenje i na taj način i motivaciju da nastavim. Zeta je moj klub, nisam želio da testiram da li klub vjeruje u mene ili ne, već sam stvarno mislio da bi neko drugi trebalo da proba da poveže stvari kad već meni ne ide. Potom su nam se vratili neki povrijeđeni igrači, i pojačanja su dala doprinos, a i neke stvari u igri su se poklopile. Uslijedila je utakmica protiv Rudara koja je za nas u tom trenutku značila mnogo - sjeća se Roganović.

Zeta je pobijedila Pljevljake 2:1 golovima Kođa Nijaveđija, to joj je bio prvi trijumf u sezoni.

- Iako je start sezone, taj meč smo morali da pobijedimo. Situacija je bila takva da sam očekivao reakciju ekipe i dobio sam je. Imali smo dosta problema, i s povredama i sa sastavom ekipe, sve to je uticalo da sporije uđemo u sezonu kada je prvenstvo u pitanju, ali mislim da smo sada na dobrom putu. Iako ima još mnogo prostora za napredak. Kao što je poznato, ostali smo bez četvorice, petorice igrača koji su bili nosioci igre, to nije lako nadoknaditi, pogotovo kada vam je veliki dio tima sastavljen od mladih fudbalera.

A ako je pobjeda nad Rudarom bila najava boljih dana, onda je nedjeljni meč u Nikšiću definitivno pokazao da se Zeta vratila na pravi put.

- Svi znamo koliko je teško pobijediti Sutjesku u Nikšiću. Mi smo to uradili nakon što smo imali kontrolu u većem dijelu meča. Pokazali smo zrelost, znali smo kako da zaustavimo ono najbolje što Sutjeska ima i zaslužili smo pobjedu koja nam mnogo znači. Zeta živi od afirmacije mladih igrača, svake godine to radimo i ovakvi trijumfi čine da motiv bude još veći, i na utakmicama i na treninzima - poručuje Roganović.

Prelazni rok još traje, a od toga kako se završi vjerovatno će zavisiti i ambicije Zete. Možda bude još odlazaka, ako stigne ponuda Goranu Milojku.

- Iskreno, zbog njega bih volio da napravi dobar ugovor jer to zaslužuje. Bićemo, međutim, u problemu ako se to desi, jer je pitanje možemo li da pronađemo adekvatnu zamjenu. Milojko je veoma bitan za nas, posebno se to vidi u mečevima sa jačim rivalima. Poput duela sa Sutjeskom u kojem je dominirao. Što se ambicija tiče, teško je uporedo imati i rezultate i afirmisati mlade, ali Zeta to godinama nekako uspijeva. Pokušaćemo, borićemo se za plasman na evropsku scenu, mada mi se čini da je ove godine konkurencija nikad jača. Pogledajte Podgoricu i Dečić koji igraju fenomenalno - zaključio je Roganović.

Bonus video: