Son i Kejn - Murinjovo ubitačno oružje

Korejac dao četiri gola, engleski napadač četiri puta asistirao protiv Sautemptona. Evertonov Dominik Kalvert-Luin i Serž Gnabri iz Bajerna upisali po het-trik

2430 pregleda 0 komentar(a)
Pitanje je ko je bio igrač utakmice: Son i Kejn, Foto: Reuters
Pitanje je ko je bio igrač utakmice: Son i Kejn, Foto: Reuters

Dan nakon što je Totenhem ozvaničio povratak Gareta Bejla, dva napadača Sparsa su na spektakularan račin proslavili dolazak Velšanina - Son i Hari Kejn, ne zna se koji je od njih dvojica više namučio i ponizio odbranu Sautemptona.

U pobjedi 5:2 je blistao Korejac sa četiri gola, a svaki od njih mu je spakovao kapiten, kojeg je Žoze Murinjo nakon trijumfa „optužio” da je „ubio” utakmicu.

- Bio je nevjerovatan, držao je konce meča u svojim rukama i „ubio” ga asistencijama čovjeku koji ih je jedva dočekao - rekao je Murinjo.

Hames Rodriges je blistao u dresu Evertona protiv Vest Broma, ali je njegova fantastična partija ostala u sjenci het-trika koja je upisao napadač „karamela” Dominik Kalvert-Luin.

Dejan Kuluševski je bio strijelac na debiju u dresu Juventusa, dok je tri pogotka na startu Bundeslige upisao as Bajerna Serž Gnabri. Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Alison (Liverpul) - odbranio je prvi penal od kada je prije dva ljeta stigao iz Rome. Brazilac je to uradio protiv Čelsija i zemljaka Žoržinja.

ODBRANA

Hajdara (Lajpcig) - Julijan Nagelsman je ponudio neka nova rješenja u igri Lajpciga, ali to nije smetalo da se osvoje tri boda na premijeri protiv Majnca. Hajdara je odbio nalet protivnika golom za 3:1 i postavio konačan rezultat.

Elustondo (Sosijedad) - nije lako zaustaviti Real, čak ni kada u sastavu ima trojicu mladića (Vinisijusa, Rodriga, Edegarda). Baskijski štoper je predvodio posljednju liniju tima iz San Sebastijana.

Zapakosta (Đenova) - debi u dresu „grifona” će pamtiti po pogotku u duelu sa Krotoneom. Iza iskusnog beka je loš period i teška povreda, na „Marasiju” želi da oživi karijeru.

SREDINA

Kuluševski (Juventus) - iskoristio je momenat kada je napad Juvea desetkovan i poručio Andrei Pirlu da je ozbiljna opcija. Mladi Šveđanin je bio strijelac protiv Sampdorije, a ko ga je gledao i prošle sezone u dresu Parme zna da „stara dama” nije tek tako uložila 40 miliona eura u njegov dolazak.

Hames Rodriges (Everton) - napredna statistika kaže da je protiv VBA imao 47 dodavanja, 68 kontakata s loptom i niti jedan jedini sprint. I dao je gol i upisao asistenciju... To je Hames - definicija ljepote fudbala, ljubimac Karla Anćelotija...

Aspas (Selta) - sve se mijenja u Selti, ali ne i Aspasov uticaj na igru i rezultate. Kada je na vrhunskom nivou, tim iz Viga pobjeđuje. Bio je dvostruki strijelac protiv Valensije, Selta je slavila 2:1.

Gnabri (Bajern) - igrao je 72 minuta protiv Šalkea, a svega 59 mu je trebalo da bude trostruki strijelac. Bio je to jedan od lakše ostvarenih het-trikova u istoriji fudbala, jer odbrana „kraljevsko-plavih” kao da nije ni postojala...

NAPAD

Son (Totenhem) - postoji li potcjenjeniji napadač u Evropi? Pitao se Maurisio Poketino, pita se i Žoze Murinjo... Četiri gola, četiri rutinske realizacije u Sautemptonu kao da su poruka Garetu Bejlu da i u Totenhemu mora da se bori za mjesto kao što je to radio u Realu.

Kejn (Totenhem) - ako je Son garancija za navijače Sparsa, onda je Kejn još veća. Asistencijama je učestvovao u svim pogocima Korejca, a onda je i stavio tačku kada je i sam zatresao mrežu „svetaca”.

Kalvert-Luin (Everton) - ogroman napredak pod komandom Anćelotija je došao na naplatu na startu ove sezone. Gol Totenhemu, pa tri Vest Bromu - Kalvert-Luin doživljava najljepše momente u karijeri.

Bonus video: