Gvardiola čestitao Junajtedu i Sančesu

"Znam da je Aleksis i dalje igrač Arsenala, ali mislim da ide u Junajted. Čestitke i igraču i klubu", kazao je Gvardiola
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Marca.com
Gvardiola, Foto: Marca.com
Ažurirano: 19.01.2018. 19:58h

Iako prelazak Aleksisa Sančesa u Mančester junajted (još) nije ozvaničen, od trenera Mančester sitija Pepa Gvardiole stigle su čestitke...

"Znam da je Aleksis i dalje igrač Arsenala, ali mislim da ide u Junajted. Čestitke i igraču i klubu", kazao je Katalonac.

Cijeli prvi dio sezone Čileanac je bio "već viđen" kao novi igrač Sitija, čekao se samo prelazni rok i ozvaničenje. A onda se pojavio Junajted.

Na pitanje zašto njegov klub nije ponudom mogao da parira gradskom rivalu, Gvardiola je odgovorio:

"Ja nisam matematičar, ne bavim se brojkama".

Gvardiola je doveo Sančesa u Barselonu, 2011, iz Udinezea. Kaže da njegovo osjećanje prema čileanskom napadaču ostaje isto, iako je (sve su prilike) izabrao Murinja i Mančester junajted.

"Želim mu sve najbolje, moje mišljenje o njemu ostaje isto. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim u Barseloni. Na kraju, igrač odlučuje u koji će klub da pređe".

Aleksis Sančes trebalo bi da bude dio velike razmjene između Arsenala i Mančester junajteda. U suprotnom smjeru, uz doplatu, ići će Henrik Mhitarijan.

Bonus video: