Camaj: Mađarska liga - velika prilika da napredujem

Bio je strijelac protiv niželigaša Kečkeda u trijumfu od čak 10:0

6273 pregleda 1 komentar(a)
Camaj je od ove sezone član Kišvarde, Foto: Facebook
Camaj je od ove sezone član Kišvarde, Foto: Facebook

Mađarski klupski fudbal je u ekspanziji, finansijska ulaganja su iz godine u godinu sve veća, a od ove sezone u tamošnjem šampionatu svoje mjesto traži i Dritan Camaj, bivši napadač Iskre.

Camaj je nakon odlične prošle sezone u klubu iz Danilovgrada u jednom momentu bio i produžio ugovor, ali je u međuvremenu stigla ponuda koju nije želio da odbije - karijeru je nastavio u prvoligašu Kišvardi. Početak u novom klubu, međutim, nije mogao da bude komplikovaniji, jer se Camaj prvo borio s povredom, a onda i sa koronavirusom zbog kojeg je morao da pomjeri povratak na teren.

- Početak je bio veoma težak, jer sam došao s povredom iz Iskre, a onda se i zarazio na aerodromu, pa sam potom bio i dvije sedmice u izolaciji. Ipak, došli su bolji dani, sve je krenulo kako treba i bio sam strijelac u prijateljskoj utakmici, prije nego sam debitovao u prvenstvu. Nakon perioda koji je iza mene, mogu da kažem da sam zadovoljan, iako sam prvo kolo propustio zbog povrede, a u drugo zato što nisu bili na vrijeme stigli papiri za registraciju. Sada sam u dva meča zaredom bio starter, želim da igram u kontinuitetu - rekao je 23-godišnji fudbaler.

17 inostranih fudbalera u sastavu ima Kišvarda. Pored Camaja, tu su i petorica Ukrajinaca, po tri Brazilca i Rumuna, dva Srbina, Grk, Hrvat i Čeh

Kišvarda nakon četiri uvodna kola u mađarskom šampionatu ima polovičan skor - po dva trijumfa i poraza. Bila je bolja od Ujpešta i Honveda na gostovanjima, gubila je od Puškaša kod kuće i na strani od Budafokija.

- Kišvarda je stabilan klub, ambicije su da se borimo za gornji dio tabele i mislim da je to realno. Imamo kvalitetan sastav, ali možemo da žalimo što na startu nismo savladali protivnika (Budafoki) koji je na papiru najslabiji u ligi. Prvenstvo je jako, sve je bolje iz godine u godinu, a dosta tome doprinosi i veliki broj stranaca. Uslovi su vrhunski, napredovanje je garantovano - kaže Camaj.

Kada su u pitanju favoriti za titulu, sve se svodi na jedno ime - aktuelnog šampiona Ferencvaroš, tim koji je nedavno izbacio zagrebački Dinamo i koji čeka dvomeč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv norveškog Moldea.

- Ferencvaroš je preozbiljan tim, ko je gledao utakmicu protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona je mogao da se uvjeri o kakvoj ekipi se radi. FTC je bez dileme najbolji, ali ima još dobrih ekipa - Videoton, MTK, Puškaš... FTC brani titulu i vjerujem da će je odbraniti - kaže bivši fudbaler Budućnosti, Intera iz Zaprešića, Dečića, Lovćena i Iskre.

Camaj je za vikend postigao i debitantski gol u novom klubu. Bio je strijelac protiv niželigaša Kečkeda u trijumfu od čak 10:0.

- Bili smo apsolutni favoriti protiv niželigaša, znamo se da ćemo pobijediti, a u Kupu imamo ambicije da odemo što dalje. Što se gola tiče, zadovoljan sam jer mi je trebao zbog samopouzdanja i daljeg rada. Nadam se da je samo prvi u nizu - zaključio je Camaj.

Priliku da dođe do prvog pogotka i u šampionatu Mađarske, Camaj ima već za vikend, jer njegov tim u nedjelju dočekuje Fehervar.

Bonus video: