Bivšem predsjedniku Barse prijeti 11 godina zatvora

Rosel se više od godinu nalazi u zatvoru, zbog mogućeg uticaja na svjedoke, ali i zbog neregularnosti i nelegalnih isplata prilikom transfera Nejmara iz Santosa u Barselonu 2013. godine
0 komentar(a)
Rosel, Foto: Reuters
Rosel, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2018. 12:45h

Špansko tužilaštvo zatražilo je da bivši predsjednik Barselone Sandro Rosel bude osuđen na 11 godina zatvora zbog pranja novca.

Rosel je optužen da je na nelegalan način, od 2007. do 2009. godine, preko svoje agencije nelegalno prodavao marketinška i TV prava brazilske fudbalske reprezentacije, uz pomoć tadašnjeg predsjednika fudbalskog saveza Rikarda Tešeire.

Rosel je, kako se navodi u optužnici, formirao kriminalnu organizaciju koja je ostvarila nelegalan profit od preko 20 miliona eura.

Zbog toga je tužilaštvo zatražilo ii zatvorsku kaznu za Roselovu suprugu Mariju Pinedu, u trajanju od četiri godine, kao i za advokata Đoana Besolija (šest godina).

Rosel se više od godinu nalazi u zatvoru, zbog mogućeg uticaja na svjedoke, ali i zbog neregularnosti i nelegalnih isplata prilikom transfera Nejmara iz Santosa u Barselonu 2013. godine.

On je na čelu katalonskog kluba bio od 2010. do 2014. godine.

Bonus video: