Čekali smo ovakvu utakmicu: Budućnost spremna na borbu i žestoke duele sa Sarajevom

"Teška utakmica je pred nama. Biće teže nego u Kazahstanu, ali mi smo spremni za borbu, jer smo ovakvu utakmicu čekali", kazao je bek Nemanja Sekulić

5003 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ko zna kada će se ukazati ovakva šansa - to je moto kojim se vode fudbaleri Budućnosti pred utakmicu sa Sarajevom, koja se igra u četvrtak u 20 sati u Zenici.

Budućnost je stigla do treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope, u Zenici će pokušati da dođe i do plej-ofa, odnosno da ostvari najbolji rezultat na evro-sceni u istoriji kluba.

"Teška utakmica je pred nama. Biće teže nego u Kazahstanu, ali mi smo spremni za borbu, jer smo ovakvu utakmicu čekali", kazao je bek Nemanja Sekulić.

"Plavi" su prošle sedmice iznenadili Astanu u gostima (1:0), ako prođu Sarajevo dobiće premiju - u borbi za grupnu fazu dočekaće Seltik.

Put do novog iznenađenja kreće iz odbrane - najvažnije je sačuvati gol.

"Mislim da će naši napadači postići bar jedan. Bili smo skoncetrisani protiv Astane, sada moramo da budemo još bolji, jer Sarajevo ima veliki kvalitet u napadu", ističe Sekulić.

Motiv je veliki, ulog ogroman...

"Sarajevo je očekivalo Astanu, mi smo bili otpisani. Tom pobjedom smo ih zamislili, vjerujem da će ući oprezno, a mi smo puni samopouzdanja. Nećemo da poletimo, od početka moramo da budemo mirni i skoncentrisani, te da im pokažemo za šta smo došli u Zenicu", naglasio je štoper Igor Ćuković.

Bonus video: