PSŽ je zlatni zatvor, to nije francuski već klub iz Katara

"Francuska liga je lažna liga. Tamo samo postoji PSŽ, niko drugi. Marko je dostigao vrhunac tamo, sada može samo da ide dolje. On to nije shvatio, nije se dovoljno borio za svoju karijeru...", kazao je Di Kampli
63 pregleda 1 komentar(a)
Verati, Foto: Reuters
Verati, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2018. 19:19h

Donato di Kampli je čovjek koji je "otkrio" Marka Veratija u maloj Peskari, pratio njegovu karijeru i posredovao u njegovom transferu u PSŽ, gdje otišao sa 19 godina, iz italijanskog drugoligaša.

Prošlog ljeta njihova saradnja je završena, a Kampli je otkrio da je do rastanka došlo zbog - Barselone.

"Barselona je željela Veratija, ja sam ga savjetovao da ide, ali sam naišao na zid u Parizu. Oni nisu ni željeli da razgovaraju sa mnom o tome. Svaki moj pokušaj da sjednemo je odbijen, gledali su me kao da sam ispod njih. Imao sam utisak da nemam posla sa fudbalskim ljudima, već sa političarima. To je zapravo i tačno - PSŽ je država, to nije francuski, to je klub iz Katara", rekao je Di Kampli.

On je naglasio da nije želio da Verati ode zbog novca, već napretka.

"Francuska liga je lažna liga. Tamo samo postoji PSŽ, niko drugi. Marko je dostigao vrhunac tamo, sada može samo da ide dolje. On to nije shvatio, nije se dovoljno borio za svoju karijeru...", kazao je Di Kampli.

On smatra da Nejmar sigurno neće napustiti PSŽ u dogledno vrijeme.

"Nejmar je sada u njihovim rukama, a PSŽ je kao zlatni zatvor. Imaš sve, a nemaš ništa", rekao je Di Kampli.

Bonus video: