Radojičić: Dečić je blagi favorit, koliko god to čudno izgledalo

Trenera Sutjeske posebno je zabolio način na koji je njegov tim izgubio od Zete prošlog vikenda kod kuće, i to nakon dvije vezane pojede.

5008 pregleda 8 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Trener Sutjeske Dragan Radojičić kazao je da je Dečić "blagi favorit" protiv njegovog tima, u jednom od derbija 6. kola Telekom 1. CFL.

Utakmica u Tuzima igra se sjutra u 18 sati.

Dečić je drugi na tabeli, sa 11 bodova iz pet kola, uz vodeću Podgoricu je jedini tim koji još nije poražen, dok je Sutjeska četvrta sa četiri boda manje, ali i dva poraza u pet mečeva.

"Dečić je najagresivnija ekipa u ligi, puna momaka željnjih dokazivanja, gladnih dokazivanja, i sigurno je da nas očekuje težak zadatak - vidite koga su pobijedili na svom terenu, a kako igraju na strani. Idemo ekipu koja je pokazala najviše do sada, možda čak i više od vodeće Podgorice. Sigurno je da su blagi favoriti, koliko god to čudno izledalo", kazao je Radojičić.

Dio razloga za ovu opasku, trener Sutjeske vidi i u svojoj ekipi, koja je oslabljena...

"Nisam kukao, niti tražio opravdanje u tome što u posljednje vrijeme imali prvu zvijezdu tima, Kojaševića, kojeg nemamo još od Borca, nemamo ni Cicmila, najstamenijeg fudbalera u defanzivi, imali smo mnogo problema sa koronom".

I protiv Dečića, Nikšićanima će nedostajati nekoliko važnih igrača...

"Cicmil se priključio treninizima, ali neće nastupiti nakon tolike pauze, za Kojaševića postoje male šanse. Vuković, Eraković i Marušić su počeli da treniraju, ali je pitanje koliko mogu poslije perioda izolacije. Janković, takođe, nema pravo nastupa zbog kartona, tako da će nam faliti sigurno barem pet igrača".

Radojičića je posebno zabolio način na koji je njegov tim izgubio od Zete prošlog vikenda kod kuće, i to nakon dvije vezane pojede.

"Nije problem izgubiti utakmicu, može se sve nadoknaditi, ali ne dati maksimum - to me je baš poremetilo. Za to nema opravdanja i očekujem reakciju igrača. Treba nam ova utakmica, volio bih da počne ovog sekunda, toliko je željno iščekujem".

Radojičić očekuje i težak teren.

"Čeka nas težak zadatak, vjerovatno po lošem terenu, najvaljena je kiša, ali ne želim alibije, ne želi opravdanja - imali smo dosta sastanaka i vrijeme je da pokažemo pravu reakciju, karakter. Nemamo pravo da izgledamo više kao što smo izgledali protiv Zete. Moramo da pokažemo da smo ekipa kakva ja vjerujem da jesmo, ubijeđen sam da jesmo i siguran sam da ćemo u doglednom periodu izgledati bolje. Ali, moramo da se kompletiramo, nama kada nedostaje jedan igrač - problem je, ne kada nam fali šest ili sedam", istakao je trener Sutjeske.

Bonus video: