Obamejang konačno ide sa „Vestfalena”

Arsenalć će spojiti nekada sjajni tandem Borusije Obamejang - Henrih Mhitarjan. Jermen je, takođe, jako blizu dolaska iz Mančester junajteda...
51 pregleda 1 komentar(a)
Mhtarijan Obamejang, Foto: Reuters
Mhtarijan Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2018. 17:39h

Saga o odlasku Pjer-Emerika Obamejanga iz Borusije Dortmund konačno bi trebalo da se završi ovog mjeseca.

Gabonac nije otputovao sa saigračima na sjutrašnji meč sa Hertom, a „Bild” piše da je izostavljen kako se ne bi povrijedio pred transfer u Arsenal.

Iako su sa „Vestfalena” danas kritikovali Arsena Vengera što je javno pričao o Obamejangu, uz konstataciju da se to ne radi kada su tuđi igrači u pitanju, izgleda da je to bilo samo podizanje cijene.

Njemački tabloid piše da je otac sjajnog napadača, Pjer-Fransoa Obamejang, koji je ujedno i njegov menadžer, otputovao u London na završnicu pregovora sa „tobdžijama”.

Obamejang senior je nedavno bio u centru pažnje kada je novinare „Kikera” optužio da se ponašaju kao u Hitlerovo vrijeme, zbog neumjesnih komentara o njegovom sinu.

Ostalo je samo da se riješi kako će Arsenal platiti obeštećenje. Borusija traži 60 miliona eura, što je Venger pokušao da smanji uključivanjem Olivijea Žirua u priču, ali su „milioneri” to odbili.

Izgleda da će škrti Profesor morati da se „otvori” i plati svih 60 miliona, jer Borusija umjesto Obamejanga hoće Mišija Batšuaija iz Čelsija. Navodno je već dogovorena pozajmica...

Obamejang bi trebalo da potpiše ugovor do 2021. uz opciju produženja na još godinu, za 10 miliona eura po sezoni.

Tako će se u Arsenalu spojiti nekada sjajni tandem Borusije Obamejang - Henrih Mhitarjan. Jermen je, takođe, jako blizu dolaska iz Mančester junajteda...

Bonus video: