Sutjeska na iskušenju u Tuzima, Budućnost zaboravlja Sarajevo

Danas četiri meča 6. kola Telekom 1. CFL - Rudar čeka Budućnost, Dečić želi i protiv Sutjeske da nastavi seriju, Podgorica na Trešnjici

5877 pregleda 1 komentar(a)
Milutin Osmajić (Sutjeska), Foto: FK Sutjeska
Milutin Osmajić (Sutjeska), Foto: FK Sutjeska

Trener Sutjeske Dragan Radojičić kazao je da je Dečić “blagi favorit” protiv njegovog tima, u jednom od derbija 6. kola Telekom 1. CFL.

Utakmica u Tuzima između neporaženog Dečića i rezultatski uzdrmane Sutjeske igra se danas u 18 sati.

Tuzani su drugi na tabeli, sa 11 bodova iz pet kola, uz vodeću Podgoricu su jedini tim koji još nije poražen, dok je Sutjeska dva puta poražena do sada, uz dvije pobjede i jedan remi.

- Dečić je najagresivnija ekipa u ligi, puna momaka željnjih dokazivanja - vidite koga su pobijedili na svom terenu, a kako igraju na strani. Igramo protiv tima koji je pokazao najviše do sada, možda čak i više od vodeće Podgorice. Sigurno je da su blagi favoriti, koliko god to čudno izledalo - kazao je Radojičić.

Dio razloga za ovu opasku, trener Sutjeske vidi i u svojoj ekipi, koja je oslabljena...

- Nisam kukao, niti tražio opravdanje u tome što u posljednje vrijeme nismo imali prvu zvijezdu tima, Kojaševića, kojeg nema još od Borca, nemamo ni Cicmila, najstamenijeg fudbalera u defanzivi, a imali smo mnogo problema sa koronom. Vuković, Eraković i Marušić su počeli da treniraju, ali je pitanje koliko mogu poslije perioda izolacije. Janković, takođe, nema pravo nastupa zbog kartona, tako da će nam faliti sigurno barem pet igrača.

Sutjeska je u prošlom kolu porazom od Zete kod kuće prekinula seriju od dvije vezane pobjede.

- Nije problem izgubiti utakmicu, može se sve nadoknaditi, ali ne dati maksimum - za to nema opravdanja. Očekujem reakciju igrača, treba nam ova utakmica, volio bih da počne ovog sekunda, toliko je željno iščekujem - istakao je Radojičić.

Dečić je tek u finišu prošlog meča sa Rudarom (3:1) primio previ gol ove sezone. Može li tim Edisa Mulalića da nastavi sjajnu seriju i protiv jednog od favorita za titulu?

- Sutjeska je iskusna i kvalitetna ekipa, većina igrača je bila tu i kada su dominantno osvojili titulu. Čeka nas težak posao i bićemo oprezni, ali svakako uvjereni da i protiv Sutjeske možemo da pokažemo pravo lice i nastavimo dobru seriju - kazao je vezista Dečića Ivan Mijušković.

Budućnost želi da zaboravi ispadanje od Sarajeva, a najbolji recept su - pobjede u domaćem prvenstvu. Prva prilika je današnje gostovanje Rudaru u Pljevljima (17 sati).

- Moramo da se vratimo domaćem šampionatu u pravom smislu riječi. Neće nam nedostajati motiva, jer se borimo za trofej, a titulom bismo stekli pravo učešće u kvalifikacijama za evropska takmičanja i naredne sezone, dobili priliku da se opet pokažemo u Evropi - kazao je trener Mladen Milinković.

Gostovanje Rudaru - prva od tri utakmice, u samo sedam dana. “Plavi” u srijedu dočekuju Iskru, narednog vikenda gostuju Jezeru u Beranama...

- Ne treba zaboraviti da smo u četvrtak igrali u Zenici - dakle, to su četiri meča u desetak dana. Mi nemamo dvije podjednako dobre ekipe i nismo u poziciji da puno mijenjamo.

Rudar je ostvario dvije pobjede u prvih pet kola - obje na domaćem terenu (uz tri poraza u gostima), ali u Pljevljima duvaju novi fudbalski vjetrovi nakon povratka Duška Šarića u upravni odbor kluba, te imenovanja turskog biznismena Faruka Sarija za novog predsjednika.

- Rudar će imati dodatnu želju nakon informacija da u klub ulaze novi ljudi koji imaju ambiciozne planove. Rudar zaslužuje da se bori za vrh, jer ima tradiciju, kvalitet, osvajao je trofeje… To će biti dobro i za crnogorski fudbal. Ipak, gledamo sebe. Ovo je još jedan u meč u kojem je cilj da osvojimo sva tri boda - istakao je trener Budućnosti.

Iskra dočekuje Petrovac (18 sati), a kolo zatvara lider - Podgorica u 19 časova gostuje Zeti na Trešnjici.

6. kolo

DANAS

RUDAR - BUDUĆNOST (17 h)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

DEČIĆ - SUTJESKA (18)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

ISKRA - PETROVAC (18)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

ZETA - PODGORICA (19)

Sudija: Marko Ćupić (Podgorica)

JUČE

JEZERO - OFK TITOGRAD 1:0

Osmajlić 88.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: