Katalonci u novom problemu: Barsa od Nejmara zaradila 17 miliona?

Nejmarov otac sada tvrdi da Barselona nije platila Nejmara ni 86, već 134 miliona eura, a da je 48 miliona "sakrila" kako bi agencija DIS, koja je imala 40 posto "vlasništva" nad Nejmarom, dobila što manje novca
6 komentar(a)
nejmar, Foto: Reuters
nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2018. 15:09h

Nejmar i njegova porodica mogli bi da nanesu veliku štetu Barseloni, ukoliko se ispostavi da posjeduju dokumenta, koja pokazuju da transfer brazilskog fudbalera iz Santosa na "Nou kamp" sadrži niz nepravilnosti.

Kako javlja "Mundo deportivo", Nejmarov otac dostavio je sudu u Brazilu papire kojima, navodno, pokazuje da je transfer njegovog sina u Barsu 2013. godine iznosio čak 134 miliona eura, te da su pravi iznos zataškali čelnici dva kluba.

Nejmarov transfer u prvi mah zvanično je iznosio 57 miliona eura, ali se kasnije ispostavilo da je Barsa, zapravo, izdvojila 86 miliona.

Zbog razlike u cijeni, u Španiji se vodio i još se vodi istražni postupak, sa sumnjom u koruociju, jer je 30-ak miliona eura uplaćeno "na crno".

Tadašnji predsjednik Barselone bio je Sandro Rosel, koji je od maja prošle godine u zatvoru zbog finansijskih malverzacija.

Nejmarov otac sada, međutim, tvrdi da Barselona nije platila Nejmara ni 86, već 134 miliona eura, a da je 48 miliona "sakrila" kako bi agencija DIS, koja je imala 40 posto "vlasništva" nad Nejmarom, dobila što manje novca.

Upravo je agencija DIS i pokrenula cijelu aferu, otkrivši da objavljena suma od 57 miliona nije istinita.

Brazilsko tužilaštvo tek treba da potvrdi vjerodostojnost najnovijih dokaza, a ako prihvati sporni dokument, Barselona bi mogla da se nađe u velikom problemu.

Sa druge strane, ako su tvrdnje Nejmarovog oca tačne i porkrijepljene dokazima, onda bi to značilo da je Barselona na Nejmarovom transferu u PSŽ zaradila svega 17 miliona eura.

PSŽ je za obeštećenje platio 222 miliona, ali je "Mundo deportivo" izračunao da je Brazilac koštao Barsu 205 miliona za pet godina, računajući i plate i bonuse.

Bonus video: