Liverpul dobio još jedan derbi, Fulam zalutao u elitu

Aktuelni šampion savladao Arsenal 3:1, pogodio i novajlija Diogo Žota

7342 pregleda 3 komentar(a)
Diogo Žota slavi gol na debiju za Liverpul u Premijer ligi, Foto: Reuters
Diogo Žota slavi gol na debiju za Liverpul u Premijer ligi, Foto: Reuters

Poslije tri kola Premijer lige, aktuelni šampion Liverpul se na vrhu pridružio gradskom rivalu Evertonu i klubu na čijoj klupi sjedi prethodnik Jirgena Klopa na „Enfildu” - Lester Brendana Rodžersa.

„Redsi” su i drugi put zaredom dobili velikana iz Londona, ovog puta Arsenal (3:1), ali im je bilo teže nego osam dana ranije protiv Čelsija na „Stamford bridžu” (2:0).

„Tobdžije” su i povele na „Enfildu” u 25. minutu, golom Aleksandra Lakazeta nakon velike greške Andija Robertsona, ali je odgovor branioca titule bio ekspresan - Sadio Mane je u 28. lako gurnuo loptu u mrežu poslije šuta Mohameda Salaha i odbrane Bernda Lenoa, da bi se Robertson u 34. iskupio i preokrenuo na asistenciju Trenta Aleksander-Arnolda.

Liverpul je i prije i poslije tih golova bio bolji, ali je Arsenal imao sjajnu šansu za izjednačenje. Lakazet je u 63. minutu izašao sam ispred Alisona, ali je Brazilac sjajno odbranio.

Konačni rezultat je postavio novajlija iz Volvsa Diogo Žota, koji je u 88. minutu rutinski pogodio mrežu.

U prvom meču dana, Aston Vila je u gostima rutinski savladala Fulam (3:0), koji djeluje kao da je zalutao u Premijer ligu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: