Rasplet: Elita čeka još šest učesnika

Večeras i sjutra se igraju revanš mečevi plej-ofa za Ligu šampiona

3630 pregleda 0 komentar(a)
Ferencvaroš želi da se vrati u Ligu šampiona, Foto: AP
Ferencvaroš želi da se vrati u Ligu šampiona, Foto: AP

Utorak i srijeda su rezervisani za revanš mečeve plej-ofa za Ligu šampiona, koji će biti najbolji uvod u žrijeb za grupnu fazu koji je planiran za prvi dan oktobra.

Poznata su imena 26 učesnika evropske elite za sezonu 2020/21, traži se još šest putnika koji će i zaokružiti šešire pred žrijeb u četvrtak od 17 časova u Ženevi.

Dva šešira su već popunjena. Prvi čine Bajern i Sevilja kao osvajači Lige šampiona odnosno Lige Evrope, te Real Madrid, Liverpul, Juventus, Pari Sen Žermen, Zenit i Porto, u drugom su Barselona, Atletiko Madrid, Mančester siti, Mančester junajted, Šahotjor, Borusija Dortmund, Čelsi i Ajaks.

Zna se da žrijeb iz trećeg čekaju Lajpcig, Inter, Lacio i Atalanta, iz četvrtog Borusija iz Menhengladbaha, turski Bašahšehir i Ren. Ko će se pridružiti timovima u trećem, a ko u četvrtom šeširu zavisi od mečeva plej-ofa, a epilog čekaju i u ovom trenutku „nesvrstani” učesnici LŠ - Lokomotiva iz Moskve, Marsej i Klub Briž.

Što se tiče kvalifikacija, mađarski šampion Ferencvaroš je ove sezone eliminisao Seltik, pa Dinamo iz Zagreba, a večeras u Budimpešti ima šansu da preko Moldea dođe do Lige šampiona, prvi put od sezone 1995/96. Prije šest dana je u Norveškoj bilo 3:3, iako je FTC imao dva gola prednosti.

- Morali smo da bolje završimo prvi meč, ali svakako bi se večeras sve odlučivalo. Spremni smo za iskorak, ili makar mislim da jesmo - rekao je trener mađarske ekipe Sergej Rebrov, čiji tim bi u slučaju prolaska zauzeo mjesto u četvrtom šeširu.

Dinamo Kijev čeka belgijski Gent i u velikoj je prednosti nakon trijumfa od 2:1 u gostima. Ako prođe, ukrajinski velikan ide u šešir broj tri.

- Moramo da budemo oprezni, ovaj dvomeč je daleko od riješenog - upozorava stari lisac Mirčea Lučesku.

Kiparska Omonija je eliminisala Crvenu zvezdu u trećem kolu kvalifikacija, ali joj se ne daju velike šanse protiv Olimpijakosa poslije poraza od 2:0 u Pireju prošlog utorka.

Sve tri utakmice počinju u 21 sat, a sjutra su, u istom terminu, na programu dueli Mitjiland - Slavija Prag (prvi meč 0:0), PAOK - Krasnodar (1:2), Salcburg - Makabi Tel Aviv (2:1).

Bonus video: