liga nacija

Hadžibegić: Šest bodova nisu garancija, još smo na početnoj tački

Crnu Goru 7. oktobra čeka prijateljski duel sa Letonijom, a zatim mečevi Lige nacija - 10. oktobra sa Azerbejdžanom i tri dana kasnije sa Luksemburgom

12075 pregleda 22 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tim koji pobjeđuje ne mijenja se, a, realno, ni izbor nije veliki - za tri meča u oktobru, selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić pozvao je iste igrače, na koje je računao u septembru i koji su donijeli pobjede na Kipru i u Luksemburgu.

Crnu Goru 7. oktobra čeka prijateljski duel sa Letonijom, a zatim mečevi Lige nacija - 10. oktobra sa Azerbejdžanom i tri dana kasnije sa Luksemburgom.

"Odlučili smo se da za oktobarske mečeve računamo na istu grupu igrača koja je iznijela teret utakmica na Kipru i u Luksemburgu. Drago mi je da su svi igrači zdravi, da su u dobroj formi i nadam se da nećemo imati problema u vidu povreda uoči utakmica koje nas očekuju. Prethodnog puta, za mečeve sa Kiproom i Luksemburgom, morali smo se odreći četvorice standardnih igrača – Tomaševića, Simića, Vešovića i Mugoše – koji će, osim Vešovića, ovog puta biti sa nama. Protiv Kipra i Luksemburga ova grupa igrača na pravi način je odgovorila na postavljene zadate i vjerujem da će tako biti i ovog puta, rekao je Hadžibegić.

Iskusni stručnjak ističe da su „sokoli“, i pored dvije stratne pobjede, na početnoj tački puta Ligi nacija.

"Iako smo u prva dva meča upisali dvije pobjede nalazimo se na početnoj tački, baš kao i konkuretni u grupi. Šest bodova koje smo osvojili do sada nisu garancija za nastavak takmičenja, već samo predstavljaju dobar podstrek za kvalitetan rad i igre u nastavku takmičenja. Pozicija pred nastavak takmičenja je dobra, ali moramo da u narednim mečevima potvrdimo bodove koje smo osvojili do sada. Za to će nam biti potrebna maksimalna motivacija, koncentracija, želja i disciplina", kaže selektor.

Reprezentacija Crne Gore prvi put će u istom mjesecu odigrati tri utakmice. Hadžibegić ističe da je to neuobičajena situacija ali da će se naš nacionalni tim prilagoditi datim uslovima.

"Kalendar takmičenja uslovljen je otkazivanjem prijateljskih utakmica koje su bile planirane za mar i jun, pa ćemo u oktobru i novembru odigrati po tri utakmice. To jeste neuobičajeno, ali se moramo prilagoditi situaciji. Tako ćemo za prvu utakmicu, protiv selekcije Letonije, spisak dopuniti sa nekoliko novih igrača kako bismo imali svježinu za dvije utakmice Lige nacija. Moram istaći i da mi je veoma žao što neće biti publike na narednim mečevima. Podrška naših navijača je uvijek od velikog značaja i njihovo prisustvo na stadionu donijelo bi veliku prednost u predstojećim mečevima. Na nama je da pred praznim tribinama nađemo rješenje na terenu i obradujemo sve naše navijače koji će nas pratiti u svojim domovima", rekao je Hadžibegić.