Milinković o Grbiću: Možda smo ga malo preopteretili, ali mora da povede računa

"Bez želje da ga pravdam, ali i fudbaleri su ljudi, nekad izgube kontrolu. Petar je neko ko je emotivno vezan za Budućnost i vjerovatno ne bi odreagovao tako u nekom drugom dresu", komentarisao je Milinković

4912 pregleda 5 komentar(a)
Grbić je sa kapitenskom trakom predvodio Budućnost u evropskim mečevima, Foto: Astana FC
Grbić je sa kapitenskom trakom predvodio Budućnost u evropskim mečevima, Foto: Astana FC

Isključenje Petra Grbića, kapitena Budućnosti, zbog udaranja fudbalera Rudara, tema je o kojoj se priča, mnogo više od nedjeljnog trijumfa Podgoričana u Pljevljima (2:1).

Ne zbog "običnog" crvenog kartona i tri meča suspenzije, već i zbog što ovo nije prvi ispad 32-godišnjeg fudbalera, nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore, odnedvano i šefa omladinske škole Budućnosti u posljednjih nekoliko mjeseci.

Grbić je iskučen krajem prošle sezone u derbiju protiv Sutjeske, kada je zbog vrijeđanja sudije dobio četiri meča suspenzije, mogao je da bude isključen i prije neki dan u Sarajevu, samo da je sudija primijetio kako se ponio prema protivničkom igraču.

I na prethodnom evropskom meču protiv Astane prilično burno se raspravljao sa sudijom na poluvremenu.

"Koristim priliku da se ovako javno, i u Petrovo ime, izvinim navijačima i svim ljubiteljima sporta. Grbić je napravio grešku koju nije smio. I on je svjestan da igrač njegove reputacije i renomea, a i bilo koji drugi, ne smije sebi da dozvoli onakav postupak. Bez želje da ga pravdam, ali i fudbaleri su ljudi, nekad izgube kontrolu. Petar je neko ko je emotivno vezan za Budućnost i vjerovatno ne bi odreagovao tako u nekom drugom dresu. Bio je utučen nakon toga što je uradio, a kasnije je sagledao sve što je to proizvelo. Moraće malo više da povede računa o emocijama dok je na terenu", kazao je Milinković.

Mladen Milinković
Mladen Milinkovićfoto: Savo Prelević

I sam Grbić se juče izvinio preko društvenih mreža.

"Niko nije veći od Budućnosti, jer smo svi mi prolazni, samo je taj naš sveti klub vječan. Zato osjećam potrebu da nešto napišem poslije greške koju sam napravio u Pljevljima. Izvinjavam se, kao što se izvinjavam i za neke prethodne gafove. Međutim, dijete koje je u dresu Budućnosti čekalo satima da zaigra na stadionu Malih sportova je na terenu u meni jače od mirnog porodičnog čoveka kakav sam van terena. Znam da sam pogriješio, zaslužio sam da me ljudi kritikuju, ali ja sam navijač sa tribine, fudbaler koga zaboli i najmanja nepravda koja se nanese mom saigraču ili klubu, čovjek strasti i emocije", napisao je Grbić između ostalog, navodeći da ne treba miješati teren i kancelariju.

"Greške koje sam napravio vezane su isključivo za teren. Kao direktor omladinske škole mogu da budem ponosan".

foto: Instagram

Trener Milinković je, međutim, istakao: "Možda smo i malo preopreretili Grbića".

"Dugo sam razgovarao sa njim. On je i kapiten, lider u svlačionici, neko ko odrađuje veliki posao otkad sam došao. Imamo dobru konekciju, on je produžena ruka na terenu i van njega, ali desilo mu se drugi put da da bude isključen. Mislio je poslije Sutjeske da više nikada neće dobiti crveni karton. Vi znate kako emocija ponese kada je srce brže od mozga. Krivo mu je jako. Vjerujem da se tako nešto neće ponoviti".

Povezani članci

28. Septembar 2020.

Grbić tri utakmice na hlađenju

Trener Budućnost kaže da nije za kazne i rezove.

"Uvijek sam za to da se sve ispravi na ljudski način, naravno - ukoliko može. A mislim da može. Petar je svjestan da je zabrljao i mora da bude spreman da istrpi kritike. Svi mi pogriješimo i snosimo odgovornost zbog toga".

I ne samo Grbić - Milinković je komentarisao preveliki broj kartona, detalj da njegovi fudbaler, i pored dobrih rezultata, često ostavlja utisak nervozne ekipe...

" Obavili smo razgovor na tu temu. Dobili smo 15 kartona na pet mečeva, a to je previše. Posebno za tim koji napada, gdje protivnički timovi, po prirodi stvari, treba da dobijaju više kartona. Neki naši kartoni su bili opravdani, neki ne. Ubuduće ćemo i o tome razmišljati više, jer će nas koštati", istakao je trener "plavih".

Budućnost sjutra u okviru 7. kola Telekom 1. CFL dočekuje Iskru.

Bonus video: