Duel vodećih i neporaženih - Podgorica čeka Dečić na "DG areni"

Pored okršaja Budućnost - Iskra i Sutjeska - Rudar pažnju privači duel timova koji su ostavili najbolji utisak u dosadašnjih šest kola

2875 pregleda 0 komentar(a)
Šaleta Kordić (Podgorica) je prvi strijelac lige sa šest golova, Foto: Savo Prelević
Šaleta Kordić (Podgorica) je prvi strijelac lige sa šest golova, Foto: Savo Prelević

Sedmo, vanredno kolo Telekom 1. CFL donosi duel prvoplasiranog i trećeplasiranog iz prošle sezone (Budućnost - Iskra), donosi i sudar timova koji su zajedno osvojili 11 trofeja u samostalnoj CG (Sutjeska - Rudar), ali je uoči sjutrašnje runde u prvom planu meč timova koji nemaju nijedan trofej, koji nikad nisu igrali na evropskoj sceni.

Podgorica i Dečić su dva vodeća tima na tabeli, dva jedina tima koja još nemaju poraz i njihov sjutrašnji obračun na "DG areni" (18 sati) je derbi kola ako su kriterijum sadašnje pozicije na tabeli.

Tim Milorada Pekovića osvojio je 14 bodova (četiri pobjede i dva remija), primio je samo dva gola i pokušaće da nastavi dobru seriju protiv ekipe Edisa Mulalića, koja je takođe samo dva puta vadila loptu iz mreže, a koja je uz tri trijumfa upisala tri remija (12 bodova)

Iskra, Budućnost i Sutjeska ih prate na tabeli (devet, devet, odnosno osam bodova) i pokušaće da se približe vrhu.

Budućnost, ukoliko pod Goricom pobijedi Iskru (19 sati) mogla bi da dođe na diobu drugog mjesta, iako ima meč manje, a u sličnoj situaciji je i Sutjeska, mada je upisala više kikseva (dva poraza, dva remija) i želi da nadoknadi propušteno.

Utakmica kraj Bistrice Sutjeska - Rudar igra se u 16 sati.

OFK Titograd na Starom aerodromu dočekuje Zetu (17 h) i pokušaće da ostvari prvu pobjedu protiv tima koji je u dobroj seriji - dvije pobjede i remi u posljednja tri meča upisao je tim Dejana Roganovića.

Kolo otvara okršaj Petrovca, koji takođe nema pobjedu u prethodnih šest kola, i Jezera koje ima već dvije (osam bodova).

Meč pod Malim brdom počinje u 15.30 sati.

Parovi 7. kola (srijeda)

PETROVAC - JEZERO (15.30)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

SUTJESKA - RUDAR (16)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - ZETA (17)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PODGORICA - DEČIĆ (18)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

BUDUĆNOST - ISKRA (19)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: