Neočekivani derbi: Podgorica na Dečić - duel vodećih i neporaženih

Danas svi mečevi 7. kola Telekom 1. CFL. Budućnost - Iskra, Sutjeska - Rudar

4669 pregleda 2 komentar(a)
Lider: Trener Podgorice Milorad Peković, Foto: Savo Prelević
Lider: Trener Podgorice Milorad Peković, Foto: Savo Prelević

Sedmo, vanredno kolo Telekom 1. CFL donosi duel prvoplasiranog i trećeplasiranog iz prošle sezone (Budućnost - Iskra), donosi i sudar timova koji su zajedno osvojili 11 trofeja u samostalnoj Crnoj Gori (Sutjeska - Rudar), ali je uoči današnje runde u prvom planu meč timova koji nemaju nijedan trofej, koji nikad nisu igrali na evropskoj sceni.

Podgorica i Dečić su dva vodeća tima, jedina koja još nemaju poraz i njihov večerašnji obračun na “DG areni” (18 sati) je derbi kola ako su kriterijum sadašnje pozicije na tabeli.

- Igramo protiv ekipe koja je uz nas pokazala najviše. Dečić čine igrači koji su željni dokazivanja, predvođeni trenerom koji očigledno izvlači maksimum iz njih. Puni su samopouzdanja, ali i mi smo - očekujem otvorenu utakmicu, imaćemo šta da pokažemo - kazao je vezista Podgorice Andrija Kaluđerović.

Tim Milorada Pekovića osvojio je 14 bodova (četiri pobjede i dva remija), primio je samo dva gola i pokušaće da nastavi dobru seriju protiv ekipe Edisa Mulalića, koja je takođe samo dva puta vadila loptu iz mreže, a koja je uz tri trijumfa upisala tri remija (12 bodova).

- Specifična situacija i utakmica za nas - igramo protiv lidera i imamo šansu da budemo prvi na tabeli. Iza nas je zahtjevan meč protiv Sutjeske, nije bilo puno vremena za odmor, ali vjerujem da smo, koliko je to bilo moguće, uspjeli da se osvježimo, oporavimo i spremimo za predstojeći susret - ocijenio je napadač Dečića Ilir Camaj.

Budućnost se sa dvije vezane pobjede (Titograd i Rudar) približila vrhu i zaboravila poraze od Dečića i Podgorice na samom startu sezone. Tim Mladena Milinkovića, međutim, treba da pobjeđuje u kontinuitetu, a večerašnji rival je Iskra (19 sati).

- Igrali smo sa Sarajevom, pa u Pljevljima, a sada Iskra, sve u šest dana. Vrlo zahtjevna nedjelja zbog akumulacije umora, tako da je nama svaka naredna utakmice teža i teža - kazao je Milinković.

Mladi desni bek Bogdan Milić upao je “u vatru” za evropske mečeve, vjeruje da će mu biti lakše da igra domaće utakmice.

- Sarajevo i Astana su bili veliki protivnici sa ogromnim kvalitetom, tako se namjestilo da igram na tim mečevima i pomognem koliko mogu. Nastaviću da dčajem maksimum. Vratili smo našu igru, očekujem da budemo sve bolji, a Iskra je težak rival - kazao je Milić.

Iskra je krajem prošle sezone dobila Budućnost 4:1 u Danilovgradu.

- To je ekipa koja je neugodna i kod kuće i na strani. Imaju dosta momaka koji su igrali kod nas i sigurno će biti maksimalno motivisani - dodao je Milinković, koji ne računa na suspendovanog kapitena Petra Grbića (dobio tri meča zbog isključenja protiv Rudara).

Sutjeska je osvojila samo bod, od mogućih šest, na dva posljednja meča - trijumf je imperativ za tim Dragana Radojičića protiv Rudara (16 sati), koji još nije osvojio ni bod na strani.

- Treba nam rezultat-dva da bismo konačno krenuli, ali naš problem su povrede, nikako da se kompletiramo od početka sezone. Igrači znaju koliko im znači ovaj meč, neću držati dugačke sastanke i objašnjavati šta im to. Siguran sam da su motivisani - kazao je Radojičić.

OFK Titograd na Starom aerodromu dočekuje Zetu (17 h) i pokušaće da ostvari prvu pobjedu protiv tima koji je u dobroj seriji - dvije pobjede i remi u posljednja tri meča upisao je tim Dejana Roganovića.

Kolo otvara okršaj Petrovca, koji takođe nema pobjedu, i Jezera koje ima već dvije (osam bodova).

Parovi 7. kola

PETROVAC - JEZERO (15.30)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

SUTJESKA - RUDAR (16)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - ZETA (17)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PODGORICA - DEČIĆ (18)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

BUDUĆNOST - ISKRA (19)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: