Kapiten Jermenije odbio ugovor karijere i otišao u rat

Harojan (28), koji je postigao gol protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a odigrao je 52 meča za nacionalni tim, imao je dogovor s liderom kiparske lige AEL-om iz Limasola, ali je odlučio da ga poništi

25440 pregleda 1873 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kapiten fudbalske reprezentacije Jermenije Varazdat Harojan trebalo je da napravi transfer karijere, ali je umjesto toga odlučio da ode u rat za svoju domovinu.

Harojan (28), koji je postigao gol protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a odigrao je 52 meča za nacionalni tim, imao je dogovor s liderom kiparske lige AEL-om iz Limasola, ali je odlučio da ga poništi...

"Harojan neće doći na potpis ugovora. Nadam se da ćemo sarađivati u budućnosti, ali on ne zna kada će opet igrati. Jermenija je ušla u rat, a on se odazvao u vojsku, uzeo pušku u ruke i ide da brani svoju porodicu i svoj narod", kazao je njegov agent.

Harojan je u karijeri igrao za Patani, Pjunik, Padiheh i Ural, a transfer u AEL, bar po finansijskom aspektu, trebalo je da mu bude najveći u karijeri.

Danas je četvrti dan rata Jerrmenije i Azerbejdžana u spornoj regiji Nagorno-Karabah, a situacija na terenu je sve gora.

Bonus video: