Osmajić i Marković slomili Rudar: Sutjeska se vratila pobjedama

Sutjeska dominirala protiv Rudara, ali je na golove morala da sačeka posljednju trećinu meča (2:0)

10452 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska se vratila pobjedama, nakon domaćeg poraza od Zete i remija sa Dečićem u Tuzima.

Momci Dragana Radojičića pobijedili su Rudar u Nikšiću (2:0), ali i igrom nagovijestili da bi uskoro mogli da se vrate u sam vrh.

Dobra i otvorena predstava gledana je kraj Bistrice, dobra igra Sutjeske, sa dosta šansi, ali se nije dao ni Rudar, posebno u prvom poluvremenu - i gosti su tada nekoliko puta ozbiljno ugrozili gol Giljena.

Dobru priliku imao je Striković, ali je golman Sutjeske sjajno odbranio.

Najbolje šanse Sutjeska je imala preko Admira Adrovića, koji još čeka na prvi gol po povratku u Nikšić.

Morali su domaći, međutim, da budu strpljivi, da sačekaju posljednju trećinu meča da bi probili Pljevljake.

I postigli su dva gola nakon fenomenalnih akcija - Osmajić je u 66. minutu lijepo sa prve stative pogodio mrežu nakon ubacivanja Vukovića sa desne strane, da bi rezervista Božo Marković u 76. zakucao loptu u mrežu poslije prvoklasnog centaršuta Ćetkovića sa lijeve strane.

Mogla je Sutjeska u drugom poluvremenu još koji put da zatrese mrežu Rudara, ali slijedi derbi sa vodećom Podgoricom, na DG areni - vidjeće se da li su Nikšićani sačuvali "municiju".

"Imali smo kontrolu cijeli meč, u prvom poluvremenu smo bili brzopleti, a u drugom dobri i strpljivi. Ne smijem, međutim, ni da zamislim šta bi bilo da smo primili gol u finišu prvog dijela, da Giljen nije odbranio", kazao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Sutjeska je ostvarila treću pobjedu u sedam kola (uz dva remija i dva poraza) i trenutno je na diobi 3. mjesta sa Jezerom.

Peti poraz Rudara, koji još nije osvojio ni bod na četiri meča na gostujućem terenu, a već pet godina nije pobijedio u Nikšiću.

Bonus video: