Peković: Značajan bod; Mulalić: Šta sad treba, da zamjerim momcima?

Domaći na "DG areni" stigli do boda i sačuvali prvo mjesto golom u 8. minutu sudijskog dodatka (1:1)

3703 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa meča na "DG areni", Foto: Boris Pejović
Detalj sa meča na "DG areni", Foto: Boris Pejović

Do osmog minuta sudijskog dodatka Dečić je bio lider na tabeli, a onda se Podgorica vratila na vrh - golom Japanca Sentokua duboko su nadoknadi vremena ekipa Milorada Pekovića izvukla je bod u derbiju na "DG areni" (1:1).

Nakon sedam odigranih kola prvoplasirana Podgorica ima 15 bodova, drugoplasirani Dečić 13, a oba tima sačuvala su oreol nepobjedivosti.

Pravedan remi u duelu vodećih timova, iako gosti mogu da žale jer su već gledali rivale sa liderske pozicije.

Igralo se osam minuta dodatka jer su se sredinom nastavka na "DG areni" ugasili reflektori, a prekid je trajao oko pet minuta...

"Tvrda utakmica, Dečić je potvrdio da je kompaktna ekipa, ali pokazali smo to i i mi, iako je i jedne i druge stigao umor zbog utakmica igranih prije tri dana. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, imali smo ritam, situacije pred golom, u nastavku smo to izgubili, više smo igrali dugim loptama. Ipak, uspjeli smo da izjednačimo i osvojimo vrlo značajan bod", kazao je Milorad Peković, trener Podgorice.

Detalj sa meča na 'DG areni'
Detalj sa meča na "DG areni"foto: Boris Pejović

Tvrdo prvo poluvrijeme, u kojem su domaći uspjeli da stvore dvije šanse, na početku i u finišu - Jovanović je nakon dobre akcije gađao tik pored stative, dok je Marjanović ostao sam nakon prekida, ali nije bio precizan.

U nastavku, Dečić je bio bliži šesnaestercu domaćih, bio je opasan iz prekida, jedan gol je poništen zbog faula, a drugi nije - nakon centaršuta Anđela Rudovića iz prekida Božanović je glavom pogodio sopstvenu mrežu. Igrao se 69. minut...

Podgorica je do kraja pokušala da napravi pritisak, ne samo da nije uspjela da stvori šansu, već i nije pošteno vezala tri pasa, ali je uspeja da izjednači - centaršut Vukčevića sa desne strane, prošao je kroz cijelu odbranu Dečića, Sentoku je ostao sam na lijevoj strani i pogodio udarcem po zemlji.

"Rovovska utakmica, taktički zrela, i šta sad treba? Da zamjerim momcima što nisu ostvarili pobjedu? Kao - nama se otvorilo, treba da napadnemo vrh. Ne gledam to tako, naravno da mi je žao što nismo pobijedili, ali mi smo uz Titograd najmlađa ekipa u ligi, primili smo najmanje golova, poslije Budućnosti smo dali najviše, svi pričaju da nas krasi agresivnost, a mi imamo najmanje žutih kartona. Kao da mi ne igramo fudbal. Mi polako 'nadolazimo', nazire se igra u oba pravca", prokomentarisao je, u svom stilu, trener Dečića Edis Mulalić nakon utakmice.

Bonus video: