Budućnost ima džokera - Dejana Zarubicu, Milinković uradio ono što nije u Sarajevu

Budućnost upisala treću pobjedu u nizu - s igračem više je slomila Iskru (1:0), ali tek pošto je trener Milinković sav napadački arsenal s klupe poslao na teren u finišu

4677 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost ima džokera – Dejana Zarubicu.

Ne prvi put od dolaska u Podgoricu, Zarubica je sa klupe bio čovjek odluke, opet pokazao da njegovi golovi mogu da budu ključni u borbi za titulu, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Kada je izgledalo da će “plavi” morati da se zadovolje bodom protiv Iskre, iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem više, još jedan rezervista Aleksandar Vujačić je iskoristio lošu procjenu golmana Kordića, spasao loptu da izađe u gol-aut, u petercu pronašao Zarubicu, koji nije pogriješio - 1:0, treća vezana pobjeda šampiona.

Podgorički tim je odigrao treći meč za šest dana, ali je diktirao ritam meča, bio bolji i stvarao šanse (dva puta Moraitis, Terzić, Ivanović, Božović iz slobodnog udarca), bez konkretnog učinka do 89. minuta.

Iskra je u posljednjim trenucima prvog poluvremena ostala sa igrača manje, zbog velike nervoze Aldina Adžovića (dobacio nešto sudiji nakon žutog kartona), a Mladen Milinković je u finišu uradio ono što nije prošle sedmice u Sarajevu, kada je takođe imao igrača više i nepovoljan rezultat - poslao je na teren sav raspoloživi napadački arsenal.

Uz Zarubicu, ušli su Vujačić i mladi Mijović, a gol odluke stigao je u 89. minutu. Zahvaljujući rezervistima...

"Vrlo teško smo došli do pobjede, ali zasluženo. Trebalo je da utakmicu riješimo u prvom poluvremenu ili do 60. minuta, kada smo imali stopostotne šanse. Opet se pokazalo da nam Iskra ne odgovara. Čestitam momcima, vjerovali su do kraja", kazao je Milinković nakon meča.

Činilo se da će se Iskra odbraniti protiv šampiona i s igračem manje.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje nego prvo, iako sa igračem manje na terenu. Taktički smo bili fenomenalni, ostavili minimum prostora ovakvoj Budućnosti i mislim da smo za trud i uloženu energiju u drugom poluvremenu zaslužili bod. Iz potpuno nepoznatog razloga smo igrali sa igračem manje, mislim da nismo zaslužili tolike kartone, i isključenju je prethodio kontrafaul. Imao bih dosta toga da kažem na tu temu, ali neka se time bave nadležni", kazao je trener Iskre Aleksandar Nedović.

Bonus video: