"Slučaj Bajk": Iskra tvrdi da Argentincu ne duguje ništa, već da se on ponaša neprofesionalno

U saopštenju stoji da se Bajk "odnosio krajnje neprofesionalno i neodgovorno prema svojim obavezama u klubu, da je često kršio klupsku disciplinu i da je više puta kažnjavan"
5 komentar(a)
Janović Bajk, Foto: SPFCG
Janović Bajk, Foto: SPFCG
Ažurirano: 17.01.2018. 17:14h

Fudbalski klub Iskra demantovao je da je argentinskom fudbaleru Havijera Maurisija Bajka "otkazao smještaj i hranu", a prethodno mu četiri mjeseca nije isplaćivao mjesečnu zaradu, kao što je saopšteno iz Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG).

Bajk je, uz pomoć SPFCG, podnio zahthjev za raskid ugovora, o čemu će se izjasniti Arbitražni sud FSCG.

"FK Iskra iz Danilovgrada je ispoštovao sve obaveze u vezi sa profesionalnim angažmanom fudbalera. Tačno je da je fudbaler podnio tužbu Arbitražnom sudu FSCG, u kojoj je istakao svoje zahtjeve koji su u cjelosti neosnovani i nepotkrijepljeni odgovarajućim dokazima", navodi se u saopštenju Iskre.

U saopštenju stoji da se Bajk "odnosio krajnje neprofesionalno i neodgovorno prema svojim obavezama u klubu, da je često kršio klupsku disciplinu i da je više puta kažnjavan", kao i da je "nesporna je činjenica da se nije odazvao na zakazanu prozivku 9. januara 2018. godine, za pripreme za predstojeću polusezonu, niti je svoj izostanak najavio klubu".

Zbog toga je na sjednici Upravnog odbora kluba 10. januara "donijeta odluka o suspenziji igrača shodno Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti.

Do ovog momenta FK Iskra je uredno izmirivao obaveze po pitanju hrane i smještaja, pa su, najblaže rečeno, neprihvatljive njegove tvrdnje da mu se po tom osnovu bilo šta duguje", kaže se u saopštenju.

U FK Iskra su uvjereni da će u postupku pred Arbitražnim sudom FSCG "dokazati ispravnost o istinitosti svojih navoda i neosnovanost tužbenog zahtjeva".

Bonus video: