Fudbaleri Petrovca u štrajku, Đurović: Stanje je alarmantno, vjerovatno ćemo prekinuti takmičenje!

Igrači Petrovca stupili su danas u štrajk zbog neizmirenih obaveza, a član Skupštine i dugogodišnji prvi operativac kluba priznaje da ne postoji ideja kako da se obezbijede novčana sredstva za nastavak normalnog funkcionisanja

14112 pregleda 26 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Petrovac je jedan od samo pet crnogorskih klubova koji u minulih 14 sezona nisu ispadali iz elitnog ranga, ali se "nebesko-plavi" suočavaju sa najvećom krizom u samostalnoj Crnoj Gori.

Ona je, po riječima člana Skupštine kluba i alfe i omege Petrovca u prethodnom periodu, Mihaila Đurovića, tolika da je vrlo vjerovatno da će ekipa prekinuti takmičenje u Telekom 1. CFL!

Igrači Petrovca stupili su danas u štrajk zbog neizmirenih obaveza, a Đurović priznaje da ne postoji ideja kako da se obezbijede novčana sredstva za nastavak normalnog funkcionisanja.

"Poznata su dešavanja u Budvi oko smjene vlasti, izbornog procesa i blokade računa Opštine. Sve se to, nažalost, odrazilo i na funckionisanje Petrovca. Još od aprila nismo dobili nikakva sredstva osim onih koje sljeduju sve klubove od Fudbalskog saveza. Fudbal je jedini sport koji je u održavao takmičenje u kontinuitetu, a toliki broj selekcija iziskuje troškove na dnevnom nivou, i mi više nemamo otkuda da nalazimo novac - jedno vrijeme smo imali pomoć od prijatelja kluba, ali sada je naišla kriza zbog koronavirusa i više smo nemoćni", kazao je Đurović "Vijestima".

Petrovac je u avgustu dobio novog predsjednika, slovenačkog biznismena Matiju Tepeša, ali situacija u klubu nije se popravila, naprotiv.

Nakon sedam kola nove sezone Telekom 1. CFL Petrovac je posljednji, bez pobjede, sa samo dva boda iz šest odigranih mečeva.

"Igračima se duguju dvije plate, stanje je alarmantno i vrlo je izvjesno da ćemo prekinuti takmičenje", kazao je Đurović.

Petrovac u nedjelju gostuje Zeti, a onda slijedi 14-dnevna pauza zbog obaveza reprezentacije.

Tim koji predvodi Nenad Vukčević treba da odigra i zaostalu utakmicu protiv Budućnosti.

Bonus video: