sporan odlazak igrača iz sjeverne koreje

Juventusov transfer pod istragom Savjeta bezbjednosti UN

Kvang Song je, naime, 2. januara potpisao za Juventus, koji je platio Kaljariju 3,5 miliona eura, a šest dana kasnije italijanski prvak prodao ga je Al Duhailu za pet miliona

2787 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Han Kvang Song je fudbaler iz Sjeverne Koreje o kome se priča i koji je pod istragom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Pod istragom su i Juventus i katarski Al Duhail, javljaju italijanski mediji, nakon što su u januaru ove godine realizovali njegov transfer.

Kvang Song je, naime, 2. januara potpisao za Juventus, koji je platio Kaljariju 3,5 miliona eura, a šest dana kasnije italijanski prvak prodao ga je Al Duhailu za pet miliona .

Sada su ti transferi pod istragom Savjeta bezbjednosti, jer predstavljaju kršenje ekonomskih sankcija izrečenih Sjevernoj Koreji.

Prema tvrdnjama italijanskih medija, Kvang Song je morao da bude vraćen u Sjevernu Koreju u decembru 2019. godine jer se državljanima te zemlje zabranjuje da zarađuju novac u inostranstvu, jer im, prema obavještajnim podacima, dio zarade uzima Kim Džong-unov režim za finansiranje nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

UN je obavijesto i Juventus i Al Duhail o trenutnim sankcijama, ali su klubovi ignorisali uputstva.

Fiorentina je prije nekoliko godina morala da odustane od potpisivanja ugovora sa Čo Song-Hjokom, nakon intervencije italijanske Vlade. 

Kvang Song je za Al Duhail postigao tri gola u devet utakmica. Za Juventus nikad nije zaigrao, a nastupio je 20 puta za drugu ekipu torinskog kluba, gdje je igrao na pozajmici iz Kaljarija.

Preporučujemo za Vas