Budućnost želi na vrh, lider testira Sutjesku

Sutjeska i Podgorica igraju derbi 8. kola Telekom 1. CFL, Budućnost protiv Jezera u Beranama

4471 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Podgorice, Foto: FK Podgorica
Fudbaleri Podgorice, Foto: FK Podgorica

Budućnost je otvorila sezonu sa dva vezana gostujuća poraza, ali krupnim koracima grabi ka vrhu tabele - pobjeda u današnjem susretu protiv Jezera u Beranama mogla bi timu Mladena Milinkovića da donese drugo mjesto (teoretski čak i prvo) uoči prvenstene pauze, sve sa utakmicom manje u nogama.

Treneru “plavih” se, međutim, ne žuri baš toliko.

- Naš cilj je da do januara budemo na prvom mjestu, ili što bliže. Nadam se da nećemo imati pehova i problema kao tokom ljeta, da ćemo na zimu dovesti neko pojačanje i da ćemo napraviti seriju dobrih rezultata - kazao je Milinković.

Jezero i Budućnost sastaju se u prvenstvu poslije 11 godina, a maja 2009. u Plavu je bilo neriješeno 2:2. Sastali su se i 2014, ali u Kupu, kada su Podgoričani slavili u gostima sa 2:1.

- Dobro je što smo u prethodne dvije utakmice odradili dobar posao osvojivši šest bodova, ali protiv Jezera moramo da potvrdimo da se nalazimo u formi. Naš rival ima svoje ambicije, zna da igra na rezultat i već je osvojio respektabilan broj bodova. Moramo da budemo skoncetrisani, disciplinovani i odgovorni - kazao je Milinković, koji ne računa na suspendovanog Grbića, porvijeđenog Sekulića, najvjerovatnije i na Mirkovića.

Ekipa Jezera već je osvojila 11 bodova, vezala je dvije pobjede, obje bez primljenog gola - više nego što se očekivalo od ekipe koja se nakon više od deceniju vratila u elitni rang, i koja svaki domaći meč igra na neutralnom terenu.

- Moral, ambicije, raspoloženje - sve je to na mnogo višem nivou nakon dvije uzastopne pobjede. Puni smo samopouzdanja i dočekujemo šampiona u pravom momentu. Naravno, ne prijetimo Budućnosti, oni su favoriti, a naš cilj je da se prikažemo u što boljem svjetlu, da odigramo dobar meč, vidjećemo zašta će to biti dovoljno - kazao je trener Jezera Milija Savović, koji ne računa na Vojina Pavlovića.

Derbi kola igra se kraj Bistrice - Podgorica, lider na tabeli, jedan od samo dva tima koji još nije doživio poraz (uz Dečić) ima najveće iskušenje do sada, protiv Sutjeske.

Nikšićani su pobjedom nad Rudarom u srijedu (2:0) najavili povratak u formu, i za njih će meč sa liderom biti pravi test.

- Na svom terenu smo izgubili pet bodova, tu smo u zaostatku. Ući ćemo u meč bez kalkulacija - zanimaju nas isključivo tri boda, uz sav respekt prema Podgorici, ekipi koja u kontinuitetu igra dobro, bez oscilacija. Očekujem da igrači pruže maksimum, a kad oni pruže maksimum i kada su posvećeni, onda ne treba da brinem - kazao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Sedam mečeva Podgorica nema poraz, može li niz tima Milorada Pekovića da potraje barem do sredine oktobra, s obzirom na to da slijedi prvenstvena pauza?

- Igramo protiv ekipe koja uz Budućnost ima najkvalitetnije pojedince u svojim redovima. Ipak, ne plašimo se Sutjeske, imamo i mi šta da pokažemo. Želimo dobar rezultat, želimo da još jednom obradujemo navijače - kaže krilo Podgorice Marko Vukčević.

Parovi 8. kola

JEZERO - BUDUĆNOST (15 h)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

SUTJESKA - PODGORICA (16)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

RUDAR - ISKRA (16)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

ZETA - PETROVAC (18)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

DEČIĆ - OFK TITOGRAD (20)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: