Crnogorski talenti i zvanično u Zagrebu: Vukotić i Kolundžić pet godina u Dinamu

Milan Vukotić i Anrija Kolundžić, obojica 18-godišnjaci, potpisali su ugovore na pet godina sa zagrebaćkim Dinamom

6353 pregleda 6 komentar(a)
Vukotić i Kolundžić sa agentom Pavićevićem, Foto: Privatna arhiva
Vukotić i Kolundžić sa agentom Pavićevićem, Foto: Privatna arhiva

Dva crnogorska fudbalska talenta od danas su članovi najuspješnijeg kluba na eks-Ju prostorima u posljednjih 30-ak godina.

Milan Vukotić i Anrija Kolundžić, obojica 18-godišnjaci, potpisali su ugovore na pet godina sa zagrebaćkim Dinamom.

Vukotić je došao iz Budućnosti, nakon što je prošle sezone imao veliku minutažu i skrenuo pažnju u dresu Iskre.

Iz Danilovgrada u Zagreb direktno je pošao Kolundžić, kao kapiten Iskrinog omladinskog tima, a koji je nedavno debitovao u prvoligaškom društvu.

"Ne bih želio da zvuči kao fraza, ali zaista sam ispunio fudbalski san kada sam potpisao za Dinamo. Toliko toga znam o ovom klubu, mnogo sam ih pratio proteklih godina, kada naravno nije bilo ni naznaka da ću jednog dana igrati za Dinamo. Odlično svi znamo šta znači Dinamo u fudbalskom svijetu, te šta znači za igrača da nosi plavi dres. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom povjerenju, ali i prije svih čovjheku koji je najzasluzniji za ovo što je Dinamo danas Zdravku Mamiću. Zahvalnost ljudima u Iskri i Danilovgradu na odličnoj saradnji proteklih godina i želim im uspješnu sezonu", kazao je Kolundžić.

Vukotić je prvi tim Iskre debitovao sa svega 16 godina i prošle sezone odigrao čak 25 utakmica, kao najmlađi igrač u prvoj ligi dao je dva gola i upisao ćetiri asistencije.

"Ovo je veliki dan za mene. Mnogo sam srećan jer sam došao u klub, koji je sigurno najveći na ovim prostorima. Došao sam ovdje da osvajam trofeje i napredujem, zato sam se i odlučio za Dinamo pored brojnih ponuda. Jedva čekam da debitujem, nositi dres Dinama je zaista nesto posebno, prvi utisci su veoma pozitivni", kazao je Vukotić, koji je na početku ove sezone odigrao jedan meč za Budućnost, kojoj je poželio sreću u nastavku sezone.

Vukotić i Kolundžić su se zahvalili agentima Saši Bratiću i Milošu Pavićeviću koji su posredovali u transferu.

Sada im predstoji period dokazivanja u jakoj konkurenciji, s tim da obojica imaju pravo nastupa i za U19 selekciju "modrih".

Bonus video: