Petković: U prednosti smo u odnosu na rivale u Ligi nacija, utiče na mene to što ne branim

"Nažalost, nema dobrih novosti za mene. Očekivao sam da odem u neki drugi klub, ali bilo je komplikacija. Moraću da sačekam do zime", kaže Petković, golman francuskog Anžea

7345 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorski fudbaleri ne pamte ovakav raspored - tri utakmice u sedam dana odigraće izabranici Faruka Hadžibegića, sve tri u Podgorici.

Prva, u srijedu protiv Letonije, rezultatski je najmanje bitna jer se radi o prijateljskom duelu, ali i to je meč u kojem će Hadžibegić šansu uglavnom dati igračima iz crnogorskog prvenstva i onima koji nemaju veliku minutažu u klubovima.

"Igračima iz domaće lige i nama s manjom minutažom će ovo dobro doći. Vjerujem da će domaći pokazati da vrijede. Imamo tri meča, zgusnut je raspored, ali ima nas mnogo na spisku. Nadam se da ćemo izvući najbolje", rekao je golman Danijel Petković.

Povezani članci

05. Oktobar 2020.

Hadžibegić pozvao i Vladana Adžića

Crna Gora nakon Letonije igra protiv Azerbejdžana i Luksemburga u Ligi nacija.

Poslije pobjeda na startu, na Kipru i u Azerbejdžanu, "hrabri sokoli" sada s dva trijumfa na svom terenu mogu da osiguraju prvo mjesto.

"Počeli smo odlično, sada nas čekaju dva bitna meča protiv Azerbejdžana i Luksemburga. U prednosti smo, igramo kod kuće i nadam se da ćemo već sada riješiti sve oko prvog mjesta. Prije svega, očekujem i da nas posluži zdravlje, jer vidimo da situacija u državi baš i nije dobra", istakao je Petković.

I Petković je jedan od onih koji bi trebalo da stane na gol protiv Letonaca.

Nije branio ove sezone u dresu francuskog Anžea, za njega je situacija u klubu komplikovana, bezizlazna, iako se prelazni rok završava večeras.

"Nažalost, nema dobrih vijesti za mene. Očekivao sam da odem u neki drugi klub, u Francuskoj ili negdje drugdje, ali bilo je komplikacija. Moraću da sačekam do zimskog prelaznog roka", kaže Petković.

Anže je ljetos doveo golmana Pola Bernardonija, koji je Bordou plaćen 7,5 miliona eura.

"Iznenadio sam se kada smo doveli novog golmana. Utiče sve ovo, već dugo ne branim, a svi znamo koliko je bitan kontinuitet za čuvare mreže. Nadam se da ću u januaru naći neko rješenje", zaključio je Petković.

Nacionalnom timu tek treba da se priključe Stevan Jovetić, Nikola Vukčević i Marko Simić, a čekaju se vijesti oko Adama Marušića.

On je povrijedio zadnju ložu u duelu Lacija i Intera, nalazi će pokazati koliko je povreda ozbiljna, mada šanse da dođe na okupljanje nisu velike.

Bonus video: