Modrić se i sa 35 godina nada novom ugovoru u Realu

Modrić je prošlog mjeseca napunio 35 godina te je najstariji igrač Real Madrida, s ugovorom do 30. juna 2021. godine

2672 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić, kojem za godinu ističe ugovor sa Real Madridom, rekao je kako se nada produženju ugovora jer "još nekoliko godina može da igra na ovoj nivou", ali nije siguran hoće li mu klub ponuditi nastavak saradnje.

"Naravno, volio bih da nastavim, ali to ne zavisi o meni nego o tome što žele klub i trener", izjavio je Modrić u razgovoru za špansku radio stanicu COPE.

"Vjerujem da još svojom igrom mogu biti važan Real Madridu. Želja mi je da završi ovdje karijeru ali ne želim da budem problem. Uvjeren sam da ćemo postići sporazum, kakav god bio, ili o produženju ugovora ili o mom odlasku u drugi klub. Ovdje se osjećam kao kući", dodao je.

Modrić je prošlog mjeseca napunio 35 godina te je najstariji igrač Real Madrida, s ugovorom do 30. juna 2021. godine.

Upitan vkjeruje li da će mu uprava ponuditi novi ugovor odgovorio je:

"Ne znam. Ne volim govoriti hipotetički".

Modrić je došao u Real Madrid u ljeto 2012. godine te je od tada osvojio 17 titula, od čega četiri Lige šampiona.

U bijelom dresu "kraljevskog kluba" upisao je 343 nastupa i zabio 22 gola.

"Ne znam hoću li nakon igračke karijere biti trener. Već ćemo vidjeti. Volio bih ostati u fudbalu jer je on moj život. Ostalo mi je još nekoliko godina za igranje. Osjećam se jako dobro, snažno, pa vjerujem da na ovom novou mogu nastaviti još nekoliko godina", rekao je dobitnik Zlatne lopte, nagrade za najboljeg fudbalera svijeta iz 2018. godine.

Bonus video: