CRNA GORA SJUTRA ČEKA LETONIJU U PRIJATELJSKOM MEČU (18 H)

Hadžibegić: Letonci nisu Brazilci, ali moramo da ih respektujemo, biće to korisna provjera

Crna Gora protiv Letonije u prijateljskom duelu otvara zgusnuti oktobarski program, jer će u narednih sedam dana odigrati tri utakmice na stadionu pod Goricom, dvije u Ligi nacija

9320 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Prijateljskim mečom sa Letonijom, sjutra pod Goricom u 18 sati, fudbalska reprezentacija Crne Gore otvara zgusnuti oktobarski program, u kojem će odigrati i dva meča u Ligi nacija, takođe na domaćem terenu - u subotu protiv Azerbejdžana i narednog utorka protiv Luksemburga.

"Sokoli“ će, takođe, odigrati prvi meč na domaćem terenu nakon 11 mjeseci, bez obzira što će se utakmica igrati pred praznim tribinama, zbog pandemije koronavirusa.

Letonci su gostovali u Podgorici prije osam godina - Crna Gora je slavila 2:0, takođe u prijateljskom meču, a Hadžibegić traži od fudbalera ozbiljan pristup i sličan rezultat.

"Ne bih je nazvao prijateljskom utakmicom. Kao prvo - moramo da je odigramo, a svaka utakmica je prilika da se dodatno uigramo i da neko dobije šansu. Dakle, veoma je korisna utakmica. Naš protivnik je za poštovanje i jedino ozbiljnim pristupom, dobrom i zahtjevnom igrom da možemo da pokažemo koliko ga respektujemo. Nije to reprezentacija poput Brazila ili Engleske, ali kao trener koji uvijek želi pobjede, smatram je veoma ozbiljnom. Nadam se i da će je momci tako shvatiti", kazao je Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Duel sa reprezentacijom baltičke zemlje prilika je da šansu dobiju igrači koji su manje igrali u nacionalnom timu. Pogotovo oni iz Telekom 1.CFL.

"Sve vrijeme govorim da reprezentacije nema bez domaće lige, naših trenera i igrača. Malo nepredviđeno ukazala se prilika da sam pored onih koje sam pozvao dodao još određeni broj. Milsim da su momci zalsužili poziv i nadam se da će odgovoriti zahtjevu. Prezadovoljan sam da imam priliku da ih pozovem, istakao je iskusni stručnjak".

,,Sokoli“ su upisali dvije pobjede na startu Lige nacija (na Kipru i u Luksemburgu), a uskoro ih očekuju dvije utakmice na svom terenu - protiv Azerbejdžana i ponovo Luksemburga.

Svaka pobjeda dodatno bi približila naš tim cilju - prvom mjestu i plasmanu u B Ligu nacija.

"Ne kažem da ćemo dobiti svih šest u grupi, to je moja želja. Vidjećemo, protivnici su dobri. Vratio bih se malo na Luksemburg, dobra su ekipa, imaju iskustvo, a kod nas je situacija da je neko počeo pripreme, neko nije. U prvom meču smo u drugom poluvremnu pali fizički, ali nas je bog nagradio jer smo radili dobro. Milsim da ništa nijesmo ukrali. Ranije je bilo utakmica kada nijesmo imali sreće, ali sada je ona bila na našoj strani. Nadam se da će tako biti i sljedeći put, rekao je selektor.

Pozitivna stvar je što su sa ekipom, kao i u septembru, Stevan Jovetić i Stefan Savić.

"Kada se završi Liga nacija reći ću da smo bili favoriti u grupi, ali da nijesam htio da kažem. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, kad su Jovetić, Savić, Bećiraj, Vukčević tu, sve je to drugačije i bolje. Sigurnije se osjećamo sa njima, međutim, uvijek šaljem poruku da samo kao kolektiv možemo da prođemo dalje, ali greške svakome mogu da se dese. Ima dobrih momaka i pored Stevana i Stefana, ali njih dvoijica su pravi lideri, objasnio je Hadžibegić.