Nezadovoljstvo: Barselona mijenja predsjednika, Bartomeu je već bivši?

Organizatori peticije sada imaju rok od 20 radnih dana da podnesu inicijativu za glasanje, a za smjenu predsjednika potrebno je da za nju glasa dvije trećine članova kluba - tzv. "sosiosa"

3973 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MARCA
Foto: MARCA

I je zvanično potvrđeno da je sakupljen dovoljan broj potpisa za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Barselone Đosepu Mariji Bartomeuu i njegovim saradnicima.

Sakupuljeno je više od 20.000 glasova i utvđeno je da ima preko 16.250 potpisa što je dovoljno da se nastavi proces izglasavanja nepovjerenja.

Organizatori peticije sada imaju rok od 20 radnih dana da podnesu inicijativu za glasanje, a za smjenu predsjednika potrebno je da za nju glasa dvije trećine članova kluba - tzv. "sosiosa".

To je tek treći put u istoriji Barselone da će se glasati o odlasku predsjednika prije isteka mandata.

Španski mediji pišu da je zapravo Bartomeu već sada bivši, a navode da bi on zapravo mogao da podnese ostavku kako bi se zaustavio proces izglasavanja nepovjerenja.

Navijači Barcelone smatraju da je Bartomeu glavni krivac za situaciju u klubu zbog koje je i Leo Mesi zatražio odlazak. U njegovom mandatu klub je potrošio mnogo novca za pojačanja koja su često bila potpuni promašaji, a zamjeraju mu i što je čuvena "La Masija" zapostavljena.

Bonus video: