Hadžibegić: Momci su zaslužili gol, dali su sve od sebe u teškim uslovima

Crna Gora u prijateljskom meču igrala neriješeno sa Letonijom 1:1

12099 pregleda 39 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić pohvalio je igrače kojima je ukazao šansu protiv Letonije u prijateljskom meču, koji je završen 1:1, a odigran u izuzetno teškim uslovima - po jakoj kiši i lošem terenu.

Golom debitanta Igora Ivanovića u 91. minutu, kombinovana selekcija, sastavljena mahom od igrača iz domaćih klubova, stigla je do remija.

"Moram da pohvalim momke, igrali su u veoma teškim uslovima i dali su sve od sebe. Nije nam samo kiša pravila probleme, već i rival koji je igrao na način koji nam nije odgovarao, naročito u prvom poluvremenu. Čini mi se da se Letonija bolje prilagodila na ovu situaciju, a mi smo prihvatili njihov način igre. U drugom smo to promijenili i zato čestitam momcima. Zaslužili su ovaj remi. Drago mi je zbig njih što su izjednačili, za njih to predstavlja veliku satisfakciju i motiv", kazao je Hadžibegić.

Pravog fudbala nije bilo, nije ni bilo moguće imati nit u igri, vezati akcije...

"Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo manje igrali, a prihvatili smo njihov stil - dugih pasova i duela. Nametnuli su duel igru u svakom dijelu terena, a oni su tu u prednosti zbog fizičkih karakteristika igrača. Ali, svi naši igrač su je pokazali želju, htjenje i volju da odigraju dobro i da nastavimo da gradimo ono što smo napravili. Voljnim momentom odgovorili su perfektno", naglasio je selektor.

Stanje terena pod Goricom može da brine i za subotnji duel sa Azerbejdžanom...

Može se desiti da protiv Azerbejdžana igramo u istim uslovima, a na nama je da iskoristimo ovo iskustvo i pokušamo da ranije nađemo rješenje za postizanje gola", kazao je Hadžibegić.

Na pitanje da li je odlučio ko će od igrača nastaviti pripreme za naredna dva meča, odgovorio je:

"Imam ideju, nemam sumnji u svoj izbor, ali prije nego dobijemo rezultate novih testiranja na koronavirus, ne možemo reći kakva će odluka biti. Izbor je širok, svi su večeras pokazali pravi odnos prema dresu Crne Gore".

Prisustvo koronavirusa u nacionalnom timu otkriveno je danas...

"Šokirala me vijest da je Vladimir Jovović pozitivan, uplašio sam se. Žao mi je zbog njega. Imao sam planove sa njim, važan je dio grupe, ali navikli smo na probleme i ne želim da se žalim", kazao je Hadžibegić.

Od sjutra počinju završne pripreme za Azerbejdžan, koji nije imao prijateljsku utakmicu.

"Možda će Azerbejdžanci biti svježiji jer su odigrali meč manje, a mi smo nastupili na ovakvom terenu. Oprez se u svakom slučaju neće smanjiti, analizirali smo ih i znamo ko nam dolazi u goste. Dali su gol Luksemburgu sa igračem manje, potom pobijedili Kipar. Doći će ovdje po tri boda. Fizički su slični Letoncima, ali više igraju", zaključio je.

Bonus video: