Protiv Izraela žele da ponove igru iz Kazahstana

Mlada reprezentacija Crne Gore dočekuje Izraelce na “DG areni” (18 h)

6655 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Mlada reprezentacija Crne Gore odigraće danas sa Izraelom na “DG areni” (18 sati) posljednji domaći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranike Miodraga Vukotića do kraja ciklusa čekaju još gostovanja Sjevernoj Makedoniji i Farskim Ostrvima i pokušaće da se pobjedom oproste od domaćeg terena, ali i zadrže teoretske šanse da se plasiraju u baraž za EP.

Realnost je, ipak, da ja šansa propuštena u prvih nekoliko mečeva...

- Cilj nam je da dobijemo sve duele do kraja i mislim da za to imamo šanse. I ranije sam govorio da smo propustili dosta na početku kvalifikacija. Ta prva utakmica protiv Kazahstana kod kuće nas je poremetila, doživjeli smo poraz, ali smo i pored toga igrali dobar fudbal, što smo pokazali nedavno, kada smo istog rivala pobijedili 4:0 u gostima - kazao je Vukotić.

Šta se to popravilo, pa je naša selekcija dala četiri gola na strani timu od kojeg je poražena u Nikšiću?

- Sadašnja situacija je puno bolja nego na početku kvalifikacija. Kada gledamo porocentualno, čak 80 ili 90 odsto igrača trenutno igra u svojim klubovima, što nije bio slučaj na startu. Uz to, podmadlili smo selekciju, tu je čak 15 ili 16 fudbalera koji imaju pravo nastupa u narednim kvalifikacijama - dodao je Vukotić.

Jedan od fudbalera koji su u formi u posljednje vrijeme je i vezista Budućnosti Vasilije Terzić.

- Raduje me što sam počeo da igram standardno za klub. Nadam se da ću sa dobrim partijama nastaviti i u reprezentaciji.

Sa Izraelcima, koji su uz utakmicu manje osvojili bod više od naše selekcije, Crna Gora je novembra prošle godine u Haifi igrala 0:0.

- Radi se o kvalitetnoj selekciji, ali ako budemo imali pristup kao protiv Kazahstana, sa greškama svedenim na minimum, uz poštovanje svih zamisli stručnog štaba, sigurno da možemo do pozitivnog rezultata - dodao je Terzić.

- Izrael je dobar tim. Biće tvrdo, iako su oni u dvije posljednje utakmice pokazali određene slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo - kazao je Vukotić na kraju.

Bonus video: