Crna Gora želi dvije pobjede kod kuće, Boljević: Fizički smo u boljem stanju nego u septembru

Nakon dva trijumfa na startu Lige nacije, nad Kiprom (2:0) i Luksemburgom (1:0), naredna dva meča na domaćem terenu su velika šansa da se Crna Gora primakne većem rangu

6033 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorski fudbaleri sinoć su “izrovali” loš teren na stadionu pod Goricom, došli do remija protiv Letonije u posljednjim trenucima, a od danas su posvećeni “pravim” obavezama – mečevima sa Azerbejdžanom i Luksemburgom u Ligi nacija.

Sastav koji je igrao prijateljski meč nastupio je prvi, možda ne i posljednji put, neki od momaka – debitanata i fudbalera domaćih klubova - ostaće u nacionalnom timu i za naredne dvije utakmice, a svima njima će 7. oktobar i provala oblaka u Podgorica ostati u trajnom sjećanju.

“Prelijep je osjećaj igrati za reprezentaciju, predstavljati državu... To se pamti za cijeli život. Na kraju je i rezultat u redu, s obzirom na to u kakvim uslovima se igralo. Dali smo sve od sebe”, kazao je debitant Vladan Adžić.

Borba i upornost donijeli su rezultat u duelu sa Letonijom – takav stav, uz nesumnjivo i kvalitetniji tim, trebalo bi da bude polazna osnova i za subotnji meč sa Azerbejdžanom.

Nakon dva trijumfa na startu Lige nacije, nad Kiprom (2:0) i Luksemburgom (1:0), naredna dva meča na domaćem terenu su velika šansa da se Crna Gora primakne većem rangu...

“Prve dvije utakmice smo završili na najbolji način, vjerujem da ćemo tako i nastaviti”, kazao je Aleksandar Boljević.

Pobjedu na Kipru donio je Stevan Jovetić, sa dva gola, u duelu sa Luksemburgom odlučio je penal Fatosa Bećiraja u 91. minutu, nakon što su “sokoli” uz mnogo sreće i zahvaljujući golmanu Mijatoviću čuvali 0:0.

“Fizički smo bili u zaostatku prošlog mjeseca, to je bilo očigledno protiv Luksemburga. Situacija je sada drugačija, svi smo u ritmu treninga i utakmica. To je veoma važno pred dva teška meča, koja mogu da nam donesu mnogo. Nadam se i da će teren biti u redu, da ćemo moći da se nametnemo u igri i da ćemo ovaj ciklus završiti onako kako želimo”, kazao je Boljević.

Utakmica Crna Gora – Azerbejdžan igra se u subotu od 15 sati.

Bonus video: