Uz fudbalsku važna i akademska karijera: Sporazum SPFCG i Fakultet za menadžment

Fudbalska karijera je kratka, obaveze su brojne, i igrači su normalno fokusirani prvenstveno na fudbal. Ipak, po okončanju aktivne karijere dolazi onaj osjetljivi period tranzicije u kojoj se ne snađu svi najbolje, kazao je predsjednik SPFCG Željko Janović

2181 pregleda 2 komentar(a)
Željko Janović i prof.dr Irena Petrušić, Foto: SPFCG
Željko Janović i prof.dr Irena Petrušić, Foto: SPFCG

Sindikat profesionalnih fudbalera (SPFCG) ozvaničio je danas saradnju sa Fakultetom za menadžment u Herceg Novom, potpisivanjem protokola o poslovno-tehničkoj saradnji.

Saradnja je, kako se navodi iz SPFCG, bazirana na zajedničkom interesu za razvoj nastave i naučnog i istraživačkog rada između dvije institucije, a u cilju nadogradnje postojećih kapaciteta obje ustanove.

„Iskazujem zadovoljstvo, što je ovim sporazumom počela konkretna realizacija još jednog segmenta aktivnosti SPFCG, a koja se odnosi na obrazovanje našeg članstva. Fudbalska karijera je kratka, obaveze su brojne, i igrači su normalno fokusirani prvenstveno na fudbal. Ipak, po okončanju aktivne karijere dolazi onaj osjetljivi period tranzicije u kojoj se ne snađu svi najbolje. Upravo ovom aktivnošću pokušavamo da im pomognemo, na način što je članovima SPFCG u skladu sa ovim dokumentom omogućen popust od 30% cijene akademske godine, i što je možda još važnije na ovom Fakultetu imaju mogućnost da kompletne studije prate on-line, čime je praktično otklonjena glavna barijera za aktivno pohađanje nastave", rekao je predsjednik SPFCG Željko Janović.

"Programi su atraktivni, prilagođeni savremenim zahtjevima tržišta rada i naša je želja da što više aktivnih fudbalera, ali i onih koji su skoro završili karijeru stekne visoko obrazovanje, što je uostalom i trend u Evropi. Razvoj novih tehnologija otvorio je nove mogućnosti, i na sportistima je da ih iskoriste, a mi ćemo u narednom periodu raditi na obezbjeđivanju dodatnih subvencija za članstvo. Programska orjentacija Sindikata profesionalnih fudbalera podrazumijeva kontinuiranu nadogradnju usluga u skladu sa realnim profesionalnim i životnim potrebama naših članova i još jednom iskazujem zadovoljstvo i zahvalnost što smo u Fakultetu Adriatik našli partnera sa kojim realizujemo ovaj projekat“, dodao je predsjednik Sindikata fudbalera.

Prof.dr Irena Petrušić, dekan Fakulteta za menadžment je izjavila:

“Naša želja i cilj su da pored profesionalnih sportskih uspjeha članovima SPFCG omogućimo ostvarivanje i akademskih rezultata. Ovaj sporazum predstavlja nastavak dobre prakse koju fakultet već ostvaruje stipendiranjem sportista iz Herceg Novog. Ovo je prilika da ovu praksu nastavimo i produbimo i sa sportistima koji nisu iz našeg grada, te da sa zadovoljstvom podržimo mlade ljude koji žele da se afirmišu i napreduju i u akademskoj sferi. Svjesni problema profesionalnih sportista da usklade naporne treninge sa akademskim obavezama, mi mladim sportistima nudimo i mogućnosti sistema učenja na daljinu, kako bismo pokazali da obrazovanje i sport mogu ići zajedno, tim prije što je jedan od kurseva (predmeta) koje mi na fakultetu nudimo u okviru naših postdiplomskih studija jeste upravo Menadžment u sportu. Nadamo se da će mladi fudbaleri iskoristiti priliku koja im se nudi te i na akademskom nivou pokazati iste one, zavidne rezultate, koje pokazuju na fudbalskom terenu“

Bonus video: