Četvrti poraz mladih kod kuće: Izrael bolji od Crne Gore na "DG areni"

Dva gola za Izraelce postigao Among, za Crnu Goru pogodio samo Nikola Krstović - 2:1 za goste u meču koji su oba tima završila sa po deset igrača

4196 pregleda 10 komentar(a)
Nedovoljan jedan gol: Krstović slavi sa Maleševićem i Roganovićem, Foto: Savo Prelević
Nedovoljan jedan gol: Krstović slavi sa Maleševićem i Roganovićem, Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Izraela (2:1) na "DG areni", čime je ostala i bez teoretske šanse da nekim spletom čudesnih okolnosti osvoji drugo mjesto i plasira se u baraž za EP.

Realnost je sasvim drugačija - pretposljednje mjesto u grupi od šest timova, a slabiji na tabeli dva kola prije kraja samo je sastav Farskih Ostrva.

Naša reprezentacija doživjela je peti poraz na osam mečeva, a četvrti na domaćem terenu, jer je prethodno izgubila od Kazahstana (2:1), Sjeverne Makedonije (2:1) i Španije (2:0).

Selekcija Miodraga Vukotića nije uspjela da ponovi dobro izdanje iz Kazahstana prošlog mjeseca, kada je slavila sa 4:0 i nastavi započeti niz.

Crnoj Gori nije pomoglo ni to što je više od 20 minuta drugog poluvremena imala igrala više i aktivnih 1:1.

Desetak minuta prije kraja, međutim, crveni karton dobio je golman naše selekcije Lazar Carević, zbog faula izvan šesnaesterca, a Izraelci su u igri "deset na deset" dali još jedan gol kojim su sačuvali šanse u borbi za 2. mjesto u grupi.

Gosti su poveli u 15. minutu, golom iz kranje diskutabilnog penala koji je, po ukrajinskom sudiji Šurmanu, skrivio Stefan Milić nad protivničkim napadačem Maledeom (gužva i guranje u šesnaestercu nakon kornera).

Among je pogodio sa bijele tačke i postigao prvi od dva gola za svoj tim.

Crna Gora je u prvom dijelu dolazila do protivničkog šesnaesterca, ali bez ideje u završnici, a jedinu dobru šansu propustio je Nikola Krstović.

Izraelci su, s druge strane, propustili da preko Altmana, koji je pobjegao našoj posljednjoj liniji, postignu drugi gol.

Kazna ih je stigla početkom nastavka - sjajan centaršut iz prekida Vasilija Terzića i prava golgeterska reakcija glavom Nikole Krstovića za 1:1.

Samo šest minuta kasnije, u 56, Izraelci su ostali sa desetoricom nakon što je Šolmo udario Iliju Vukotića.

Brojčano jača Crna Gora pokušala je da napravi pritisak, lopta je često bila pred izraelskim golom, ali je jedinu pravu šansu imao Malešević poslije prekida.

Carević je u 79. minutu dobio crveni karton, a Among četiri minuta kasnije ostao sam u šesnaestercu i pogodio mrežu rezervnog golmana našeg tima Filipa Đukića.

Ostalo je još vremena do kraja za izjednačenje, u dobroj poziicji bio je Nikola Drinčić, ali nije pogodio.

Crna Gora naredni meč u kvalifikacijama igra 13. oktobra na Farskim Ostrvima.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: