Hadžibegić pred Azerbejdžan: Kao da su prvaci svijeta...

Crna Gora - Azerbejdžan, subota 15 časova

28544 pregleda 41 reakcija 7 komentar(a)
Bez Savića u važnom meču, Foto: Savo Prelević
Bez Savića u važnom meču, Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra u 15 sati dočekuje Azerbejdžan u trećem kolu grupe 1 C Lige nacija.

Naš tim ima šest bodova nakon prva dva kola i šansu da protiv Azerbejdžana, pa Luksemburga u utorak, praktično ovjeri plasman u viši rang ovog takmičenja.

Pobjede na Kipru i u Luksemburgu su, međutim, samo dobra polazna osnova za Crnu Goru i motiv da se nastavi dalje, a ne rezultati koji garantuju bilo šta, naglasio je selektor Faruk Hadžibegić.

"Ako izgubimo, ne daj Bože, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču - samo šest pobjeda nam garantuju prvo mjesto", rekao je Hadžibegić.

Selektor može da računa na sve igrače - osim na jednog od najvažnijih. Stefan Savić neće igrati zbog kartona.

"To je veliki hendikep, ali znači nam i što je sa ekipom. Ima autoritet, liderske sposobnosti. Nije nam prvi put da smo oslabljeni, nadam se da se na terenu neće osjetiti njegov izostanak", kazao je Hadžibegić.

Azerbejdžan zaslužuje maksimalan respekt...

"Pristupamo ovom meču kao da igramo sa svjetskim prvacima. Oni su neugodna ekipa, izgubili su od Luksemburga kući, ali dali su gol sa igračem manje, pa su pobijedili na Kipru", naglasio je selektor.

Azerbejdžan drugi put igra protiv Crne Gore - prošlo je deset godina od pobjede 2:0 u prijateljskom meču, koju su potpisali Luka Pejović i Fatos Bećiraj, kome je to bio prvi gol u dresu nacionalnog tima.

Azerbejdžanska reprezentacija je, međutim, treći put u Podgorici, a 2003. godine napravila senzaciju protiv tadašnje SCG, koju je kao selektor vodio Dejan Savićević.

"Pričali smo o tom meču, ali to je daleka prošlost. Ono što je nama važno jeste budućnost io da napravimo pozitivnu dinamiku. Znamo za taj rezultat, kao i da Azerbejdžan i sad ima kapacitet da napravi problem svima, pa i nama. Zadatak je da ih shvatimo ozbiljno. Atmosfera u timu je dobra, momci imaju veliku želju, ali pozivam na oprez jer sve je moguće dok ne budemo matematički plasirani u Ligu B", rekao je Hadžibegić.

Grupa igrača na koje selektor računa za naredna dva meča je skraćena - Adžić, Kalezić i Kordić su se vratili u klubove.

"Isključivo zbog što na njihovim pozicijama imamo po dva igrača. Razlog nije loša igra protiv Letonije, ne radi se o kazni ili mom nezadovoljstvu. Jednostavnoo, lakše je raditi sa manjom grupom igrača", naglasio je selektor.

Bonus video: