Ima važnije poslove: Peres neće ponuditi Ronaldu novi ugovor

"Volio bih da završim karijeru u Realu, ali to ne zavisi samo od mene", kazao je Ronaldo prije desetak dana, što se protumačilo kao poziv klubu da sasluša njegove nove uslove
5 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2018. 11:15h

Kriza na svim nivoima drma temelje šampionskog Reala, a Kristijano Ronaldo je u centru zbivanja, piše "Marka".

Golgeter madridskog kluba je u velikoj krizi, postigao je samo četiri gola u prvenstvu, što mu se nije dogodilo od 2005. godine, kada je bio u Mančester junajtedu.

Njegov loš učinak je možda i najveći razlog što je Real već izgubio titulu, ali i razlog zbog kojeg je Florentino Peres odbio da razgovara sa njim oko revizije ugovora.

Kako javlja "Marka", Real neće ponuditi Portugalcu nove uslove, jer u klubu smatraju da trenutno ima važnijih poslova od pregovora sa najboljim igračem.

Ronaldo je, nedavno, tražio da mu se poveća godišnja plata, nakon što su Leo Mesi i Nejmar dobili nevjerovatne sume u Barseloni i PSŽ-u - Mesi 50 miliona godišnje bez bonusa, Nejmar oko 30 miliona.

Portugalski as, zvanično najbolji fudbaler svijeta, smatra da zaslužuje da bude u njihovom rangu, a sada je daleko od toga sa "skormnih" 20 miliona po godini.

"Peres smatra da nije vrijeme da se priča o tome", navodi "Marka".

Ronaldo ima ugovor sa Realom do 2021. godine, ali u posljednje vrijeme sve su veće glasine da nije zadovoljan u potpunosti.

"Volio bih da završim karijeru u Realu, ali to ne zavisi samo od mene", kazao je Ronaldo prije desetak dana, što se protumačilo kao poziv klubu da sasluša njegove nove uslove.

"Ne mogu Ronalda da zamislim nigdje drugo osim u Realu", kazao je Zinedin Zidan.

Lako je, međutim, moguće da će Real u sezonu 2018/19 ući bez njega, a ko zna - možda će Zidan poslušati i savjet nekadašnjeg trenera Reala Bernda Šustera, koji je juče rekao da Ronaldo na osnovu forme zaslužuje da ide na klupu.

"Siguran sam da Zidan zna da je Ronaldo trenutno igrač za klupu i da razmišlja o tome. Ali, kako njemu reći: 'Slušaj, Kristijano, rezerva si na ovom meču'. Real ima problem u realizaciji, nema golova i traže se druga rješenja, ali Ronaldo, ipak, nije samo jedan od igrača u timu...", kazao je Šuster.

Bonus video: