Engleska protiv Belgije, Francuzi sa Portugalom

Širom Evrope u naredna četiri dana čak 54 utakmice Lige nacija

1928 pregleda 0 komentar(a)
Njemci na treningu, Foto: Reuters
Njemci na treningu, Foto: Reuters

Emocije nakon polufinalnih mečeva plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo još se nisu stišale, a već slijede nove takmičarske utakmice - u Ligi nacija.

Bosna i Hercegovina, koja je šokantno poražena od Sjeverne Irske u Sarajevu, sprema se za meč sa Holandijom u Zenici (sjutra, u okviru Lige A).

Republike Irska, koja je porazom od Slovačke na penale izgubila šansu da se plasira na Euro, sprema se za ostrvski derbi sa Velsom (Liga B).

foto: Graphic news

Kosovo, koje je u Sjevernoj Makedoniji propustilo istrojsku šansu da dođe na jedan meč od EP, mora da se okrene meču sa Slovenijom u Prištini (Liga C).

Ali, u akciji su i pobjednici polufinala plej-ofa - reprezentacija Srbije, koja je protiv Norveške odigrala jedan od najboljih mečeva u posljednje vrijeme i stigla na korak od prvog Eura, u sjajnom raspoloženju dočekuje sjutrašnji okršaj sa Mađarskom u Beogradu, u okviru grupe 3 Lige nacija. Raspoloženi su i Mađari - nokautirali su Bugare u Sofiji i sada ih samo jedna utakmica (kod kuće sa Islandom) dijeli od završnice.

U takmičarskom pogonu biće i sve ostale evropske selekcije, pa će se narednih dana širom Evrope odigrati 54 utakmice u najmlađem Uefinom reprezentativnom takmičenju.

Biće tu i duela “superteškaša” - Englezi se sastaju sa Belgijom, Italijani sa Holandijom, a Francuzi sa pobjednikom prvog izdanja Lige nacija, Portugalom. Pobjednici četiri grupa Lige A boriće se u novembru naredne godine, u mečevima plej-ofa, za trofej pobjednika drugog izdanja takmičenja.

Bonus video: