Beranci odgovorili Titogradu: Mi smo oličenje gostoprimstva i fer-pleja

Vatrena razmjena saopštenja dva kluba nakon meča Kadetske lige OFK Berane - OFK Titograd

17900 pregleda 155 reakcija 22 komentar(a)
Stadion u Beranama, Foto: Forsquare
Stadion u Beranama, Foto: Forsquare

Iz OFK Titograda su u saopštenju kazali da su njihovi fudbaleri napadnuti u Beranama na meču Kadetske lige Crne Gore, iz OFK Berana uzvraćaju optužbe, za sve krive protivničkog trenera, navode primjer mladog fudbalera Mihaila Lončara koji je doživio prelom noge, ali i optužuju goste da su im ukrali dvije lopte!

U saopštenju Berana se kaže:

"Povodom lažnog i sramotnog saopštenja pojedinaca i trenera kadeta OFK Titograda Mirka Šćepanovića da su njihovi fudbaleri napadnuti u Beranama i da su se osjećali poniženi, sa gnušenjem i prezirom odbacujemo i demantujemo i sljedećim činjenicama: OFK Berane je najorganizovanija škola fudbala u Crnoj Gori, što potvrđuju naši dosadašnji rezultati u svim selekcijama zbog čega smo i dobili šansu od FSCG da učestvujemo u Kadetskoj ligi Crne Gore i uvijek bili u vrhu tabele, a po organizaciji utakmica, dočeku službenih lica i protivničkih ekipa najbolji primer gostoprimstva i sportskog fer-pleja".

"Na današnjoj utakmici desio se nesrećan slučaj i dvostruki prelom noge našeg fudbalera Mihaila Lončara u 15. minutu meča, koji je smješten u Opštoj bolnici Berane i sjutra ga čeka teška operacija. Umjesto da trener i rukovodstvo OFK Titograda pitaju za zdravstveno stanje našeg fudbalera kojeg je povrijedio fudbaler OFK Titograda, naravno nenamjerno u žaru fudbalske borbe, mi od njih dobijamo laži i ljudske niskosti, iza kojeg se krije njihov trener bolesnih ambicija koji svoje frustracije neuspjeha prenosi i projektuje na mlade fudbalere svoje ekipe, a koji naravno nisu krivi što ih je on zapao".

"Dodali bismo još dvije činjenice u prilog istini sa današnje ubedljive pobjede OFK Berane koja ima gorak ukus zbog teške povrede našeg fudbalera. U zapisniku delegata predstavnik OFK Titograda je napisao da je utakmica bila odlično organizovana, i da su delegati i sudijska trojka vrhunski obavili svoj posao. I još jedan detalj kojem je prisustvovao i član uprav OFK Titograda Đorđe Delević bio je svjedok da se u kombiju fudbalera OFK Titograda pronađene dvije ukradene lopte OFK Berane. Njegova kratka rečenica govori sve o treneru Šćepanoviću - "stidim se".

"Jer, kako kaže stara narodno poslovica - 'ko laže taj i krade'. Pobjedu posvećujemo našem fudbaleru Mihailu Lončaru i želimo mu uspješnu operaciju i brz oporavak", kaže se u saopštenju.

Bonus video: