Vujačić: Još nismo ništa uradili, u utorak moramo da budemo na visokom nivou

"Vidjećemo u kakvom će stanju biti teren, ali imamo želju, volju i motivisani smo svi. Uz Stevana Jovetića i Sfetana Savića, koji se vraća u ekipu, možemo mnogo”, istakao je Vujačić

2051 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija je juče pobjedom nad Azerbejdžanom ispunila prvi cilj za oktobarsko okupljanje.

Stigla je do trećeg trijumfa, čuva prvo mjesto na tabeli grupe 1 Lige C u Ligi nacija.

I to je u ovom momentu najvažnije. Utisak - baš i nije...

"Odigrali smo tešku utakmicu po jako teškom terenu protiv Azerbejdžana, ali od samog starta smo znali šta nam je cilj. Postigli smo rani gol, kontrolisali rezultat, a u finišu rutinski priveli meč u svoju korist", rekao je defanzivac Igor Vujačić.

Sada slijedi teži posao - u utorak je pod Goricom rival Luksemburg u meču koji bi kogao da otkloni mnogo dilema u borbi za prvu poziciju i prelazak u Ligu B.

"Sokoli" imaju devet bodova iz tri kola, Luksemburg je osvojio šest.

"Prvi smo na tabeli, ali još uvijek nismo ništa uradili, biće teško protiv Luksemburga. Pripreme za taj meč smo već počeli", kaže štoper Partizana.

Naša selekcija je u Luksemburgu slavila 1:0 u meču u kojem je realno bila slabiji rival.

Domaćina je tada kaznila u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio Fatos Bećiraj iz penala.

"Sreća prati hrabre. Nismo bili na nivou u toj utakmici, ali svakako se nadamo boljoj partiji u novom susretu sa njima. Sada smo u boljoj situaciji. Naši glavni igrači su u takmičarskom ritmu, imaju više minuta u nogama i očekujem bolje izdanje", jasan je Vujačić, jedan od boljih u crnogorskom timu u subotnjem trijumfu nad Azerbejdžanom.

U utorak je poraz zabranjena riječ.

"Svjesni smo toga, nadam se da ćemo se pripremiti dobro i odgovoriti svim postavljenim zadacima. Vidjećemo u kakvom će stanju biti teren, ali imamo želju, volju i motivisani smo svi. Uz Stevana Jovetića i Sfetana Savića, koji se vraća u ekipu, možemo mnogo”, istakao je Vujačić i dodao da bi potpisao i pobjedu od 1:0.

Vujačić nije standardan u Partizanu (nije igrao još od juna), ali u reprezentaciji pokazuje kvalitet.

"Zahvalio bih selektoru Faruku Hadžibegiću na ukazanom povjerenju. Zadovoljan sam partijama u reprezentaciji, ali sam svjestan da uvijek može bolje”, zaključio je 26-godišnji Vujačić.

Bonus video: