Hadžibegić: Ne igramo poker sa situacijom na tabeli, ali znamo šta donosi trijumf

Borba za prvo mjesto i prelazak u Ligu B

21409 pregleda 62 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Zaboravimo na kalkulacije, pred nama je možda ključnih 90 minuta - jasna je poruka selektora crnogorske fudbalske reprezentacije Faruka Hadžibegića pred duel sa Luksemburgom (utorak, 20.45) u 4. kolu grupe A Lige C u Ligi nacija.

Crna Gora ima maksimalnih devet bodova, Luksemburg je sakupio šest, pa bi večerašnji meč u slučaju pobjede značio mnogo - napravio bi korak ka plasmanu u Ligu B.

"Jako je važna utakmica i kada bismo stigli do tri boda, značilo bi da smo završili veliki dio posla. Moraćemo da se adaptiramo na protivnika, na teren, na situaciju", rekao je Hadžibegić i dodao:

"Sve dok se sve ne završi matematički, nema igranja pokera sa situacijom na tabeli", kazao je crnogorski selektor.

Povezani članci

12. Oktobar 2020.

Stefan Savić pred Luksemburg: Najvažnija utakmica

Prije nešto više od mjesec naša selekcija je u Luksemburgu slavila 1:0 golom Fatosa Bećiraja iz penala.

Realno je u tom meču bila slabiji rival.

"Uzeli smo tri boda - zbog čega, kako i na koji način, sve to je u redu. Ta utakmica je prošlost i samo možemo da izvučemo pouke iz nje. I ranije smo govorili da smo svjesni da nismo tada bili na nivou i da smo imali puno sreće, ali imamo tri boda više i to sada moramo da štitimo kao da je zlato. Pravimo temelje sjutrašnjih boljih rezultata, grupa se širi, a stariji igrači poput Jovetića, Savića i Vukčevića na pravi način prenose iskustvo na mlađe. Pravimo dobru atmosferu u svlačionici, a dobri rezultati samo dodaju još bolji ambijent".

Jovetić i Savić su tu - to mnogo znači.

"Dosta smo plakali kad ih nije bilo. Presrećan sam što su tu i evidentno je da sa njima dvojicom i ostali podižu igru, tako da je sve to pozitivno".

Faliće Marko Bakić i Aleksandar Boljević.

"Nažalost, nemamo dvojicu igrača zbog kartona, ali to je sastavni dio igre. Jedna je utakmica, ima nas dovoljno, pa ćemo da vidimo. Nemamo vremena da pričamo oko toga ko nedostaje", poručio je Hadžibegić.

Mnogo toga će pod Goricom zavisiti od "sokola", koliko god Luksemburg zahtijevao poštovanje.

"Samo da mi budemo onakvi kakvi možemo. Luksemburg ima dobar tim, radi se o iskusnoj ekipi, igračima koji igraju Ligu šampiona, ima strance sa svih strana. Tako da ne smijemo da upadnemo u zamku".

Prelazak u Ligu B je bio i ostao cilj.

"Daleko je Liga B. Imamo još tri utakmice i ne želim da pričam o tome. Dovoljno je da je svima jasno da nam je to cilj i želja, ali još nismo nigdje došli. Duže projekcije od narednih 90 minuta ne želim da dajem", zaključio je Hadžibegić.

Bonus video: