Ne igra, a dobio osam miliona funti bonusa za ostanak u Arsenalu!

Renomirani „Atletik” je otkrio da je Njemac imao osam miliona razloga da ostane - tolika je, naime, klauzula o lojalnosti koja je stajala u njegovom ugovoru za ostanak u Arsenalu nakon ljetnjeg prelaznog roka 2020. godine

6668 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Kada je u januaru 2018. mogao da pregovara sa svim zainteresovanim klubovima, jer je njegovom klijentu isticao ugovor u junu te godine, agent Erkut Sogut je „odrao” Arsenal.

Posljednjeg dana prelaznog roka te zime, Mesut Ozil se obavezao na ugovor do juna 2021. za sedmičnu bruto platu od 350.000 funti, odnosno 18 miliona godišnje!

Za taj astronomski novac, „tobdžije” nisu dobile praktično ništa, jer je Ozil igrao sve manje, a posljednji put je na terenu bio 7. marta.

Mikel Arteta ga je precrtao, klub je htio da mu isplati svih 18 miliona funti da ga se riješi ovog ljeta, ali je lucidni vezista odlučio da ostane.

Nikome do sada nije bio jasno zašto je to uradio, ali renomirani „Atletik” je otkrio da je imao osam miliona razloga da ostane - tolika je, naime, klauzula o lojalnosti koja je stajala u njegovom ugovoru za ostanak u Arsenalu nakon ljetnjeg prelaznog roka 2020. godine.

Kada pokupi te silne milione, nekadašnji njemački reprezentativac komotno može da završi karijeru, ali i da „odere” nekog sa Dalekog ili Bliskog Istoka, a možda i iz MLS lige...

Bonus video: