Mladi u Toršavnu žele treći trijumf

Crna Gora u 18 sati igra sa Farskim ostrvima

2350 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore je izgubila četiri od pet mečeva kod kuće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Redom su u Podgorici pobjeđivali Kazahstan, Sjeverna Makedonija, Španija i Izrael, jedini trijumf su izabranici Miodraga Vukotića protiv Farskih Ostrva u duelu koji je odigran u Nikšiću.

Poražavajući učinak je U21 selekcija donekle popravila na gostovanjima, ali je bez obzira na to izgubila sve šanse da se prvi put u istoriji plasira na kontinentalni šampionat.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Crnoj Gori je ostalo samo da igra za utisak, a prvi naredni rival su Farska Ostrva večeras od 18 sati u Toršavnu. Posljednji meč u grupi 6 će odigrati 17. novembra u Sjevernoj Makedoniji.

- Farani su u posljednje vrijeme podigli nivo igre. Bolji su nego što su bili kada smo ih pobijedili u Nikšiću. Neće biti lako, pogotovo nakon poraza od Izraela koji nam je svima teško pao. Uradićemo sve da slavimo - rekao je napadač Nikola Krstović.

Crnogorska reprezentacija u večerašnji meč ulazi bez golmana Lazara Carevića, koji je isključen protiv Izraelaca, te Stefana Milića (odrađivaće kartone), a pod znakom pitanja je i nastup Miloša Drinčića. Zato je Vukotić naknadno pozvao golmana Grblja Balšu Popovića, te defanzivca Iskre Nikolu Kumburovića i Ivana Vukčevića iz Zete.

- Nismo imali sreće od početka kvalifikacija. Igrali smo dobar fudbal, ali smo očekivali bolje rezultate. Na slabiji bodovni saldo su uticale i brojne sudijske greške na našu štetu. Primjer je i prošla utakmica u kojoj je suđen nepostojeći penal za Izrael, pa nezasluženi crveni karton za našeg golmana. Prije toga je bilo grešaka protiv Kazahstana, Makedonije... Dosta je to uticalo da ne budemo bolje plasirani. Ostaje žal jer smo se uklopili sa selektorom Vukotićem, a i igrali smo dopadljiv fudbal - istakao je Krstović.

Bonus video: