Mlada reprezentacija Crne Gore poražena na Farskim Ostrvima

Farska Ostrva pobijedila Crnu Goru u Toftiru sa 1:0, golom Beograđanina Stefana Radosavljevića

10170 pregleda 13 komentar(a)
Detalj sa meča koji je Crna Gora prošle godine igrala sa Farskim Ostrvima u Nikšiću, Foto: Savo Prelević
Detalj sa meča koji je Crna Gora prošle godine igrala sa Farskim Ostrvima u Nikšiću, Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je na Farskim Ostrvima (1:0) u pretposljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovo je za ekipu Miodraga Vukotića šesti poraz na dosadašnjih devet susreta, uz dvije pobjede i jedan remi.

Do kraja kvalifikacija ostala je jedna utakmica, ali i borba za goli ugled - izbjegavanje posljednjeg mjesta u grupi.

Farska Ostrva, koja su na začelju, imaju bod manje od naše reprezentacije, ali i utakmicu manje - čekaju Španiju i gostuju Kazahstanu, dok Crnoj Gori predstoji gostovanje Sjevernoj Makedoniji.

U taboru crnogorskog tima su sve do prošlog meča i poraza od Izraela kod kuće vjerovali da mogu teoretski čak do druge pozicije i mjesta u baražu, ali stvarnost je mnogo, mogo surovija.

Statistički skoro izjednačen meč u Toftiru, u kojem je domaćin imao za nijansu veći posjed lopte i jedan udarac više na gol (5:4 u okvir) riješio je momak rođen u Beogradu, Stefan Radosavljević, koji je cijelu dosadašnju karijeru, računajući i mlađe kategorije, proveo na Farskim Ostrvima. Trenutno nastupa za ekipu B36 Toršavna.

On je u 29. minutu savladao golmana naše selekcije Nikolu Ivezića, koji je dobio šansu da brani nakon što je Lazar Carević isključen na prethodnom meču sa Izrealom.

Osim na golmanskoj, Vukotić je izvršio promjene na još dvije pozicije u odnosu na prethodni meč sa Izrealom - umjesto suspendovanog Milića zaigrao je Obradović, a umjesto Bakića Sekulić.

Ni svih pet izmjena u drugom poluvremenu koje je izvršio crnogorski selektor (ušli Marković, Stijepović, Mrvaljević, Vukotić i Bakić) nisu donijele promjene u nastavku, "mladi sokoli" su doživjeli još jedan poraz, najmanje očekivani do sada...

Najbolje šanse za našu reprezentaciju imali su Rakonjac poslije prekida i Nikola Krstović.

Za Farane je ovo druga pobjeda, jer su u septembru pobijedili Izreal sa 3:1, a doživjeli su šest poraza.

FARSKA OSTRVA - CRNA GORA 1:0

Toftir - Stadion "Toftir". Sudija: Athanasios Cilos (Grčka). Strijelac: Radosavljević u 29. minutu. Žuti kartoni: Olsen, Justinusen (Farska Ostrva), Drinčić, Obradović (Crna Gora).

Farska Ostrva: Zakariasen, Olsen, Niklasen, Čukvudi, Johansen, Justinusen, Knudsen, Giesing (90+3. Sorensen) , Radosavljević (90. Samuelsen), Petersen, Djurhus,

Crna Gora: Ivezić, Malešević, Drinčić, Obradović, Roganović, Terzić (67. M. Vukotić), I. Vukotić (46. Stijepović), Osmajić (86. Bakić), Rakonjac (67. Mrvaljević), Sekulić (46. Marković), N. Krstović.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: