"Plakao sam od tuge dok sam putovao u Madrid": Nije Real za svakog igrača ispunjenje sna

"Bio sam pomalo zbunjen. U Realu su igrali Zidan, Figo, Raul, Bekam, Ronaldo, Roberto Karlos... Znao sam da je to veliki izazov, ali dio mene je ostao u Liverpulu. Ni sam ne znam kako sam donio odluku da odem u Real i ostavim klub koji volim", rekao je Oven
0 komentar(a)
majkl oven zidan, Foto: Marca.com
majkl oven zidan, Foto: Marca.com
Ažurirano: 15.01.2018. 14:14h

"Ispunio sam snove".

Tako, otprilike, kažu svi fudbaleri koji zaigraju za Real ili Barselonu.

Majkl Oven je bio u jednom od dva španska giganta, 2004. godine je obukao dres "kraljevskog kluba", ali za njega to nije bio san.

"Plakao sam od kuće do aerodroma kada je trebalo da idem u Madrid", ispričao je Oven.

Legendarni fudbaler Liverpula nije otišao u Real na "silu", ali je skoro 14 godina kasnije priznao da je - napravio grešku.

"Bio sam pomalo zbunjen. U Realu su igrali Zidan, Figo, Raul, Bekam, Ronaldo, Roberto Karlos... Znao sam da je to veliki izazov, ali dio mene je ostao u Liverpulu. Ni sam ne znam kako sam donio odluku da odem u Real i ostavim klub koji volim", rekao je Oven.

Godinu nakon njegovog odlaska, Liverpul je osvojio Ligu šampiona.

"Bio sam srećan zbog svih, a tužan jer sam i ja mogao da budem sa Stivijem (Džerarom), Karom (Karagerom) i ostalim momcima. Dakle, odlazak u Real je bio lijepa epizoda u karijeri, ali ne ispunjenje sna. Ja bih san ispunio da sam bio prvak Evrope sa Liverpulom", rekao je Oven.

On je, međutim, naglasio, da razumije Filipea Kutinja i njegovu želju da ode u Barsu.

"On je Južnoamerikanac, za njih je Barselona pojam i to shvatam", kazao je Oven.

Bonus video: