BIVŠI REPREZENTATIVAC NEĆE U BUDUĆNOST

Simon Vukčević: Kraj karijere koja je mnogo obećavala?

"Sigurno neću igrati nigdje do juna, imam neke druge planove, privatne, tome želim da se posvetim", kaže za "Vijesti" 31-godišnji Vukčević
336 pregleda 15 komentar(a)
Simon Vukčević, Foto: Savo Prelević
Simon Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2018. 10:15h

Ništa od povratka tamo gdje je počeo - Simon Vukčević je obavijestio svog nekadašnjeg trenera iz Partizana, Vladimira Vermezovića, da neće obući dres Budućnosti.

Jedan od najvećih talenata crnogorskog fudbala u posljednje dvije decenije kaže da neće igrati nidgje do juna, a možda ni nakon toga.

Dakle, vrlo je blizu odluke da završi karijeru.

"Sigurno neću igrati nigdje do juna, imam neke druge planove, privatne, tome želim da se posvetim", kaže za "Vijesti" 31-godišnji Vukčević.

Na pitanje je li stavio tačku da fudbalsku karijeru, odgovorio je:

"Ne mogu još da kažem da je definitivno kraj. Vidjećemo. Moguće".

Još od jeseni prošle godine aktuelna je prilča o Simonovom povratku u Budućnost, klub u kojem je počeo fudbalsku karijeru, i to u mlađim kategorijama, ali za koji nikada nije debitovao u prvom timu.

Dobar dio jesenje polusezone Vukčević je trenirao sa igračima Budućnosti, njegov povratak najavljivao je i bivši trener Dragan Kažić, a nedavno i Vladimir Vermezović.

"Cijeli crnogorski fudbal bio bi na dobitku, mlađi fudbaleri bi imali od koga da uče", kazao je Vermezović, koji je već trenirao Vukčevića u Partizanu prije 13 godina.

Simon, međutim, ima druge planove.

" Prije mjesec i po sam pričao sa ljudima iz kluba, pričao sam i sa Vermezovićem nedavno, ali nije bilo ništa konkretno", kazao je Vukčević.

Seniorsku karijeru počeo je u Partizanu, za koji je debitovao još kao 17-godišnjak, 2003. protiv Zete u Golubovcima. Na Evropskom prvenstvu za mlade reprezentacije 2004. promovisao je sebe u nadolazeću zvijezdu evropskog fudbala, iako pet godina mlađi od svoje generacije, dao je gol Italijanima u grupi, Šveđanima u polufinalu u penal-ruletu i učestvovao u osvajanju srebrne medalje reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Iz Partizana je otišao u ruski Saturn, i to protiv svoje volje, kako je kasnije često isticao, a eksplodirao je u lisabonskom Sportingu, u kojem je od 2007. do 2011. godine odigrao 77 mečeva i postigao 11 golova.

Baš 2007, od premijernog meča sa Mađarima, krenula je i Simonova karijera u reprezentaciji Crne Gore, za koju je odigrao 45 mečeva i postigao dva gola.

Iz Sportinga je 2011. prešao u engleski Blekburn, 2013. je postao član ukrajinskih Karpata, kada je negdje i postalo jasno da se Simonova fudbalska zvijezda gasi, i to mnogo prije vremena.

Igrao je za Vojvodinu, grčki Levadiakos, Enonis sa Kipra i portugalski Čaves, koji mu je bio posljednji klub, možda i u karijeri.

"Imao sam sve u životu. I novac, i slavu, sve što možete da zamislite, imao sam. Ali, na vrhu nema ničega, samo neke strasti, kojima te uče od malena. Stvara se konstantan pritisak da se nešto mora, ljudi se izgube u tome, dođe do zasićenja. Dok dajem golove i dobro igram – ja sam dobar. Ako ne dajem golove, ili se povrijedim – onda ne vrijedim. Tu nema ljubavi prema fudbalu, prema ljudima, samo goli interes. Ja sam odlučio da to promijenim. Kako će to neko da shvati, kako će da se tumači moj pristup, nije na meni da sudim. Svako ima pravo na svoje mišljenje", rekao je Vukčević nedavno za "Vijesti".

Preporučujemo za Vas