Dečić je u trendu - fale samo aplauzi sa tribina

Napadač Tuzana Kristijan Vuljaj ne samo da je jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih igara u eliti, već je i igrač koji je možda najviše puta uticao da komentatori u ushićenju i oduševljenju “podignu glas”

8048 pregleda 332 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Iako povratnik u elitni rang crnogorske klupske scene, Dečić će nastavak Telekom 1. CFL nakon reprezentativne pauze dočekati kao lider.

I ne samo to, nakon osam odigranih kola klub iz Tuzi je jedini neporažen u prvologaškom karavanu - po četiri pobjede i remija. Takvom skoru, a pogotovo sjajnoj igri pečat daje i 22-godišnji napadač Dečića, Kristijan Vuljaj.

Na kontu mladog napadača, koji je prethodnu sezonu odigrao u Drugoj ligi već je pet golova i asistencija u sedam nastupa u ekipi trenera Edisa Mulalića. Vuljaj, ne samo da je jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih igara u Prvoj ligi, već je i igrač koji je, možda, i najviše puta uticao da komentatori u ushićenju i oduševljenju “podignu glas”..., kad već publika zbog pandemije ne može da uživa u njegovim atraktivnim golovima.

- I više sam nego zadovoljan svojom, a naročito igrom ekipe. Ona je pokretač, od nje sve kreće, ali priznajem i da sam prijatno iznenađen ličnim učinkom, igrama pogotovo. Iako igram iza špica, nekada prvog napadača, jako sam napredovao u defanzivnim zadacima i mišljenja sam da trener Mulalić izvlači iz mene trenutni maksimum. Kažem trenutni, jer svi u ekipi svakom treningu pristupamo kao da je posljednji i to je razlog napretka, ali i dobrih rezultata - otkriva Vuljaj tajnu liderske pozicije Dečića.

Vuljaj je kao igrač Budućnosti dat Dečiću, da bi se nakon sezone u Petrovcu, opet obreo u Tuzima.

- Odigrali smo dobru sezonu i kao prvi u Drugoj ligi izborili prvoligaški rang. Nisam ni sanajao da možemo da budemo tako uspješni u Prvoj ligi, ali već na startu smo dobili šampiona, Budućnost. I ne samo dobili, već i nadigrali, a ta utakmica nam je bila pokazatelj sopstvenog kvaliteta. Dala nam je dozu potrebnog samopouzdanja i spoznaje da vrijedimo. Ekipa je odlično fizički pripremljena, sa atmosferom na kakvu do sada nisam naišao, jer svi dišemo kao jedan. To, uostalom, pokazuju igre i moj saldo, koji bi bio skromniji da nemam tako sjajnu pomoć od Iljira Camaja u napadačkom redu, koji mi otvara dosta prostora. Sa druge strane, i on je već postigao četiri gola.

Liderska pozicija, velike pobjede, da li je to povećalo ambicije Dečića

- Ne. One ostaju opstanak, mada je to teško reći u ovoj situaciji, naročito zbog euforije koja vlada u Tuzima i vatrenim navijačima kluba. Oni su stalno oko stadiona, pokazuju nam koliko im znače naše igre i rezultati. Samo, njihova euforija ne smije da nas poremeti i stvori dodatni pritisak. Svjesni smo toga, pa iako želimo da budemo prva generacija koja će Dečić plasirati u kvalifikacije evrokupova, mi samo ciljamo bodovni saldo potreban za opstanak. Ako to ostvarimo, o daljem ćemo pričati. U svakoj utakmici pokušaćemo da pobijedimo, svakako, pa vidjećemo dokle će nas to dovesti. U mojoj prvoj sezoni u Dečiću, baš kod trenera Mulalića u finišu sezone smo ispustili prvi izlazak u Evropu. Tada sam imao tek epizodnu ulogu, sada želim da dobrim igrama napravimo korak više - zaključio je Vuljaj.

Teško je iz Tuzi doći do reprezentacije, ali želim da radim i napredujem

Uprkos sjajnim igrama od starta seztone, Kristijan Vuljaj nije dobio poziv za mladu reprezentaciju Crne Gore.

- Igrao sam brojne utakmice u omladinskoj selekciji Crne Gore kod selektora Aleksandra Miljenovića, ali za mladu nisam pozivan. Čak ni sada, iako sam imao pravo da igram. Teško je iz Tuzi doći do nacionalnog dresa, ali ja želim da radim, napredujem i zaslužim poziv iz nekog inostranog kluba, kako bih ostvario i taj cilj. Bilo je interesovanja i ovog ljeta iz inostranstva, ali sam odlučio da ostanem i fokusiran sam na uspjeh Dečića. Na ljeto ćemo vidjeti - obrazložio je situaciju Vuljaj.

Bonus video: