istorija bi bila drugačija

Najveća neispričana priča: Kako je Murinjo ubijedio Mesija da dođe u Čelsi i ko je sve stopirao

Bilo je to, piše Di Marcio, 2014. godije, kada je Mesi imao otkupnu klauzulu u visini od 250 miliona eura koju je Čelsi bio spreman da plati

14115 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marca
Foto: Marca

"Najveća neispričana priča fudbalskog tržišta" - tako je poglavlje u svojoj knjizi "Grand Hotel Calciomercato" nazvao italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Di Marcio je novinar italijanskog "Skaja" i poznati transfer-guru, čovjek, koji je izgradio jake veze u tom svijetu i koji objavama u mediju u kome radi, te na društvenim mrežama, najavljuje najveće poslove u fudbalskoj industriji.

A koja je njegova najveća tajna - neostvareni transfer Lea Mesija iz Barselone u Čelsi, kod Žozea Murinja.

Bilo je to, piše Di Marcio, 2014. godije, kada je Mesi imao otkupnu klauzulu u visini od 250 miliona eura koju je Čelsi bio spreman da plati.

To se događalo u periodu kada je Mesi imao ozbiljne probleme sa zakonom u Španiji, gdje je bio optužen za utaju poreza.

Mesi je tada poslao poruku Murinju da je spreman da dođe u London.

"Kako si, šampione? Rekli su mi za tvoju želju. Ti ne znaš koliko puta nisam mogao da spavam zbog tebe jer sam pokušavao da nađem način kako da te zaustavim. Ti si najbolji. Tačka", rekao je Murinjo Mesiju u telefonskom razgovoru. 

Onda se, međutim, dogodilo nešto neobično.

"Znaš šta ću ti reći? Ti trebaš da ostaneš tu gdje jesi. Ne napuštaj Barselonu. Oni će ti izgraditi spomenik. To je najbolje mjesto za igrača tebe. Ali, ako jednog dana ustaneš i ako kafa u trening-centru ne bude istog ukusa, ako nebo postane sivo, ako se budeš osjećao tužno pri povratku kući, ako ne budeš srećan, ako tvoja porodica ne bude srećna, ponovo otvori vrata sreće. A iza tih vrata, pronaći ćeš mene, koji te čeka.", kazao je Murinjo Mesiju, tvrdi Di Marcio.

Ovakve Murinjove riječi su izazvale efekat koji je Žoze i očekivao.

"On je pobjednik. Pripremite ugovor",  kazao je Mes svojim predstavnicima.

Sve je, tvrdi Di Marcio, pokvario - Sesk Fabregas, koji je prenio Deki da je čuo da Mesi dolazi u Čelsi, a Deko to javio Mesijevom ocu.

Horhe Mesi je tada zaustavio sve...

Preporučujemo za Vas