Mog sina tretiraju kao majmuna, kao da žele da se vrati Hitlerovo vrijeme

"Imam osjećaj kao da neki žele da se vrati Hitlerovo vrijeme i da mali majmun i njegova porodica više nisu dobrodošli ovdje. Neka mali novinar malog lista bude miran - mi se ovdje ne osjećamo kao kod kuće", napisao je na društvenim mrežama stariji Obamejang
4 komentar(a)
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2018. 20:45h

Pjer Emerik Obamejang je, iznenada, došao u centar pažnje svjetske fudbalske javnosti.

Za napadača Borusije Dortmund odavno se priča i piše kao o zvijezdi transfer perioda, ali nikada igrač iz Gabona nije bio bliži odlasku nego sada.

On nije danas bio u timu na meču sa Volfsburgom, zbog kršenja discipline (nije došao na sastanak tima, jer nije vidio poruku na telefonu), a našao se i u centru rasističkog skandala, zbog teksta koji je objavljen u njemačkom "Kikeru".

Novinar tog lista Karlo Vild nazvao je Obamejangovo ponašanje "majmunskim cirkusom", što je, naravno, protumačeno kao uvreda na rasnoj osnovi prema afričkom fudbaleru.

Oglasio se, zbog toga, njegov otac Pjer Fransoa Obamejang, koji je optužio novinara "Kikera" da Pjera Emerika "tretira kao majmuna".

"Imam osjećaj kao da neki žele da se vrati Hitlerovo vrijeme i da mali majmun i njegova porodica više nisu dobrodošli ovdje. Neka mali novinar malog lista bude miran - mi se ovdje ne osjećamo kao kod kuće", napisao je na društvenim mrežama stariji Obamejang.

Mediji su ranije danas javili da bi 28-godišnji brzonogi napadač, koji je u Dortmund došao 2013. iz Sent Etjena, trebalo da zamijeni Aleksisa Sančesa u Arsenalu.

Bonus video: