Ronaldo u klinču sa ministrom oko kovid-protokola

Ronaldo je prije deset dana iz Torina otputovao za Lisabon na pripreme reprezentacije, iako je Juventusov tim morao da bude u izolaciji

6125 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Polemike u Italiji oko Kristijana Ronalda na ministarskom nivou.

Ministar sporta Vinćenco Spadafora kazao je da je Portugalac dva puta u kratkom roku prekršio medicinski protokol, time što je prvo napustio Italiju, a zatim se vratio i to sa potvrđenim koronavirusom.

Ronaldo je prije deset dana iz Torina otputovao za Lisabon na pripreme reprezentacije, iako je Juventusov tim morao da bude u izolaciji.

Prije tri dana je bio pozitivan, a u srijedu se privatnim avionom vratio iz domovine, kako bi smanjio karantinski tretman - u Portugalu izolacija iznosi 14, a u Italiji deset dana.

"Da, mislim da je Ronaldo dva puta prekršio protokol", kazao je Spadafora.

Ronaldo mu je danas odgovorio:

"Taj čovjek, kome ne želim da spominjem ime, govori neistine. Sve sam radio u saradnji i koordinaciji sa medicinskim službama. Iz Portugala sam se vratio avionom, sa aerodroma ambulantnim kolima, bez kontakata. U kući sam, a porodica je na drugom spratu. Sve redim prema protokolu", rekao je Ronaldo.

Odgovor Spadafore je bio neočekivano žestok.

"Ako je neko sjajan fudbaler ili javna ličnost, ne mora da bude arogantan ili da laže. Takav čovjek mora da ima dvostruku odgovornost i kada nešto radi i kada nešto kaže. Ne želim da više raspravljam o ovom pitanju, moje mišljenje se zna i nadležne službe provjeraju slučaj", kazao je Spadafora.

Bonus video: